Hirdetés
. Hirdetés

Fapados szereplő a mobilpiacon

|

A Telekom 4 Magyarország Zrt. is belépne a magyar mobiltelefon- piacra - közölte szerdán a társaság vezérigazgatója.

Hirdetés

A Telekom 4 egy éve vizsgálja annak a lehetőségét, hogy miként jelenhetne meg virtuális - azaz rádiós hálózattal nem rendelkező, a hozzáférést valamely licensszel rendelkező szolgáltatótól bérlő - szolgáltatóként Magyarországon. A szakmai és pénzügyi befektetői háttérrel rendelkező, most még 5,1 millió forint jegyzett tőkéjű projekttársaság a későbbiekben vagy bérelt hálózaton keresztül szolgáltatna (MVNO - Mobile Virtual Network Operator - virtuális mobilszolgáltató), vagy akár saját hálózaton, egy mobil frekvencia birtokosaként. Virtuális szolgáltatóként a Telekom 4 a legolcsóbb és legegyszerűbb szolgáltatást kínálná - közölte Neuman Péter vezérigazgató.

Márton György, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szóvivője az MTI-nek elmondta: a hatóság szerdán tartott nyilvános meghallgatást a mobiltelefon- és a vezeték nélküli szélessávú internetpiac élénkítésének lehetőségeiről. A meghallgatáson a jelenlegi és az esetleges jövőbeli piacra lépést tervező szolgáltatókkal a minél rugalmasabb frekvenciahasznosítás kérdéseiről, a piaci verseny élénkítéséről, valamint a virtuális mobilszolgáltatásról, a lehetséges negyedik mobilszolgáltató piacra lépéséről és a 450 megaherzes frekvenciasáv újbóli megnyitásának lehetőségéről is szó esett.

Az NHH szerint a virtuális mobilszolgáltatás a piaci szereplők megállapodásával jöhet létre Magyarországon. Az NHH csak akkor élne hatósági eszközökkel, ha kiderülne, hogy a már piacon lévő szereplők akadályozzák mások belépését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.