Hirdetés
. Hirdetés

FBI-közeli szervezet oldalát törte fel a LulzSec

|

A hackercsoport azért támadta meg az InfraGard oldalát, mert a NATO és az Egyesült Államok kormánya háborús cselekményként kezeli az internetes kódfeltörők tevékenységét.

Hirdetés

 

A Lulz Security hackercsoport tagjai azt állítják, hogy sikerült feltörniük és elérhetetlenné tenniük az InfraGuard atlantai kirendeltségének weboldalát. A kalózok állítólag a Szövetségi Nyomozóirodával (Federal Bureau Of Investigartion, FBI) szoros kapcsolatban álló cég siteján regisztrált felhasználók adataihoz is hozzáfértek.

 

A csoport azzal indokolta a támadást, hogy a NATO tagállamai Barack Obama elnök egyetértésével háborús cselekménnyé nyilvánították a hackelést.

Állításukat alátámasztani látszik, hogy az InfraGard atlantai csoportjának weboldalán csak egy „Felújítás alatt" üzenet érhető el. Az InfraGuard saját meghatározása szerint egy olyan, vállalkozásokat, tudományos intézeteket, állami és helyi rendvédelmi szerveket tömörítő szövetség, amelynek tagjai információkat és értesüléseket osztanak meg egymással az Egyesült Államok biztonságának megóvása érdekében.

Az FBI atlantai divíziója és az InfraGard egyelőre nem reagált a LuzlSec bejelentésére.

A hackercsoport a közelmúltban azzal szerzett hírnevt magának, hogy feltörte a PBS szervereit. A szervezet számos, a Sony Pictures elleni támadást is magára vállalt, amelyek során állítólag egymillió felhasználó kódolatlan adataihoz fértek hozzá.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.