Hirdetés
. Hirdetés

FCC: 15,5 milliárd dollár vezeték nélküli fejlesztésekre

|

Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság nemzetgazdasági szempontból kiemelten fontos feladatnak tekinti a szélessávú, vezetéknélküli internetes infrastruktúra fejlesztését. A szervezet a szakértői által kidolgozott terv keretében a következő tíz évben 15,5 milliárd dollárral támogatja az ország broadbad hálózatának megerősítését.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (Federal Communications Commission - FCC) által kidolgozott ?nemzeti szélessávú fejlesztési tervet" hétfőn mutatták be a sajtó képviselőinek. A dokumentumban megfogalmazott célkitűzések között szerepel az amerikai települések kórházait, iskoláit és kormányzati objektumait kiszolgáló, másodpercenként egy gigabites adatforgalmat lehetővé tévő vezetéknélküli rendszerek, és egy, százmillió amerikai háztartás által ?megfizethető áron" elérhető, száz megabites elérést biztosító szolgáltatás létrehozása 2020-ig.

Az első átfogó, az Egyesült Államok szélessávú, vezetéknélküli internet-infrastruktúrájának fejlesztési lehetőségeivel foglalkozó terv készítői szerint fontos lenne, hogy a kongresszus egy önálló 12-16 milliárd dolláros alapot hozzon létre a rendőrség, a mentőszolgálatok, a tűzoltók segélyhívó vonalait üzemeltető ügynökségek szélessávú internetelérésének kiépítésére; és a következő évtizedben közel 500 megaherznyi rádiós frekvenciát kell elkülöníteni az egyre gyarapodó szolgáltatások számára.

?A Nemzeti Szélessávú Fejlesztési Terv igazi ?huszonegyedik századi szemléletmódot? képvisel: legfontosabb célkitűzése, hogy ösztönözze a gazdasági növekedést és a befektetéseket; munkahelyeket teremtsen, javítsa az oktatás helyzettét, szolgálja polgáraink biztonságát, és a demokrácia kiteljesedését" - jelentette ki Julius Genachowski, az FCC elnöke.

Az amerikai IT-cégek évek óta szorgalmazzák, hogy az Egyesült Államok kormánya egységes nemzeti stratégia keretében támogassa a vezeték nélküli szolgáltatások fejlesztését; sokuk a Bush-adminisztráció hibás lépéseinek tulajdonítja, hogy országuk a penetráció, a sebesség és a minőség tekintetében is lemaradt a hasonló technológiai fejlettségű nemzetekhez képest.

Az FCC tanulmánya számos ajánlást fogalmaz meg a szélessávú szolgáltatások sebességének javításával és a penetráció növelésével kapcsolatban. A dokumentum kiemelt fontosságú feladatként határozza meg a szolgáltatások rendszerbe állítási költségeinek csökkentését, és a jelenlegi tarifarendszer újraszabályozását. A tervek szerint az FCC szakemberei a következő években új teljesítmény-sztenderdeket dolgoznak ki, és olyan szabályrendszer elfogadására tesznek javaslatot, amely kötelezné a szolgáltatókat a szélessávú elérésekkel kapcsolatos adatok közzétételére.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.