Hirdetés
. Hirdetés

FCC: az AT&T hazudott

|

Az amerikai állam kommunikációs felügyelete szerint a telekommunikációs óriás erőteljes csúsztatásokkal próbálta rávenni őket, hogy támogassák a T-Mobile amerikai leányvállalatának felvásárlását.

Hirdetés

Randall L. Stephenson, az AT&T elnök-vezérigazgatója
Randall L. Stephenson, az AT&T elnök-vezérigazgatója

Az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (Federal Communications Commission, FCC) kedden kiadott jelentésében azzal vádolja az AT&T-t, hogy hazudott azzal kapcsolatban, milyen előnyökkel járna az amerikai állam és állampolgárai számára, ha engedélyeznék a T-Mobile USA akvizícióját.

Az FCC szakemberei 109 oldalas szakvéleményükben megállapították, hogy a 39 milliárd dolláros felvásárlás „alapvetően versenyellenes" hatásokkal járna, sértené az amerikai felhasználók szabad szolgáltatóválasztáshoz való jogát és a piaci árakat is alaposan felverné.

A jelentés összeállítói szerint az AT&T belső felhasználásra készített elemzései szöges ellentétben állnak a vállalat azon kijelentéseivel, hogy a felvásárlás révén új munkahelyeket teremthetnének, és lehetőségük nyílna az új generációs vezeték nélküli kommunikációs technológiák széles körű hasznosítására.

Az FCC szerint „a bizalmas AT&T dokumentumok és a cég eddigi gyakorlata ellentmondanak az AT&T azon állításainak, hogy a T-Mobile-lal való egyesülés alapvető feltétele lenne annak, hogy a vállalat kiépíthesse saját, az amerikaiak 97 százalékát kiszolgálni képes LTE-hálózatát".

Az ügynökség azt is megállapította, hogy „a cég belső elemzései" nem támasztják alá az AT&T állásteremtéssel kapcsolatos kijelentéseit. Más szóval: az FCC szerint a vállalat hazudott, amikor a felvásárlás várható társadalmi hasznát ecsetelte.

Az FCC nem csak az AT&T-t, de az elemzőket is alaposan meglepte, amikor nyilvánosságra hozta a tanulmányt. A cég Hálaadás napján bejelentette, visszavonja a felvásárlás engedélyezésével kapcsolatos kérelmét, így az ügynökség minden további nélkül megtehette volna, hogy eltekint az amerikai nagyvállalatra nézve kompromittáló jelentés közzétételétől.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.