Hirdetés
. Hirdetés

Fejlesztés a Kapos Volánnál

|

745 millió forintos fejlesztés zárult le.

Hirdetés

A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. leánytársasága, a Kapos Volán Zrt. öt éve döntött arról, hogy évi több mint 17 millió utast szállító autóbuszjáratain és autóbusz-állomásain korszerűsíti az utastájékoztatást és korszerű forgalomirányítási rendszert vezet be. A tervek megvalósítására 2010-ben nyert a Dél-Dunántúli Operatív Program keretében kiírt "A közösségi közlekedés színvonalának javítását célzó infrastrukturális beruházások támogatása" pályázaton 633 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást, amely a költségek 85 százalékát fedezte.

Hirdetés

A projekt keretében a Kapos Volán autóbuszaira korszerű első- és oldal kijelző táblákat, beltéri hangos utastájékoztatási rendszert telepítettek, a társaság pályaudvarain és Kadarkút központi megállóhelyén elektronikus információs táblákat helyeztek el, melyek közül néhány napelemes energiaforrással működik. A fejlesztés az utastájékoztatási- és forgalomirányítási rendszer szoftverfejlesztésének költségeit is tartalmazta.

 

Az új informatikai rendszer a társaság 230 autóbuszát műhold alapú helymeghatározással (GPS-sel) követi, és összeveti a helyzetüket a hivatalos menetrendben meghatározottakkal. Képes rögzíteni az autóbusz mozgásának és működésének paramétereit (például sebességét, az ajtók nyitottsági állapotát, stb.). A rendszer GPRS alapú adatkapcsolaton keresztül juttatja el az információkat a központba, ahonnan az autóbuszvezetők kapják a forgalomirányító diszpécserek utasításait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.