Hirdetés
. Hirdetés

Aktív mobilbankolás: nem gondolunk a veszélyekre

|

A felhasználók 89 százaléka nem hiszi, hogy a készülékén keresztül ellophatják a pénzügyi adatait.

Hirdetés

Az AVG megbízásából készült Ponemon kutatás szerint a tengerentúli felhasználóknak nincs félelemérzetük, mikor az okostelefonjukon egy banki alkalmazást használnak. A modern készülékek nem csak értesítések fogadására alkalmasak, hanem az internetelérés és az erősebb hardver birtokában az iPhone, Blackberry és androidos készülékekre írt alkalmazásokkal tulajdonosaik akár átutalásokat is indíthatnak, és más megbízásokat is kiadhatnak a bankjuk felé, hasonlóan ahhoz, mintha azt az otthoni számítógépükön tennék.

 

 



Nagy különbség, hogy míg utóbbi esetben a felhasználókban már kialakult egy egészséges félelem érzett a vírusokkal, adathalászokkal és más webes fenyegetettségekkel szemben, addig az okostelefonoknál ez hiányzik, s azok tulajdonosai nem gondolják, hogy a mobilbankolásuk bármilyen negatív következménnyel járhat.

A felmérésben részt vevők 89 százaléka egyáltalán nem tart attól, hogy az okostelefonon futó alkalmazáson keresztül bizalmas pénzügyi információik - akár a bankkártyaszámuk - kiszivárogna a tudtuk és a beleegyezésük nélkül. A válaszolók 91 százaléka emellett nem tart egy olyan vírusfertőzéstől, amely a banki szoftvert is érintheti. Sőt ezzel párhuzamosan 29 százalékuk tárol bizalmas pénzügyi adatokat, 35 százalékuk pedig bizalmas dokumentumokat az okostelefonján.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.