Hirdetés
. Hirdetés

Feketelistára került az Apple Kínában

|

Guandong tartomány fogyasztóvédői az Apple utólagos terméktámogatása és fogyasztói politikája nem felel meg a kínai törvényeknek. A gyártó feketelistára került; állítólag használt alkatrészeket is felhasználnak a szervizelés során.

Hirdetés

Öröm és üröm? Az Apple rosszul bánik a kínai fogyasztókkal...
Öröm és üröm? Az Apple rosszul bánik a kínai fogyasztókkal...

Guangdong tartomány fogyasztóvédelmi szervezete szerint az Apple utólagos terméktámogatása nem felel meg a kínai törvényeknek, és a cég fogyasztói panaszok kezelésével kapcsolatos politikája is komoly kívánni valókat hagy maga után.

A Kínai Fogyasztói Egyesület (China Consumer Association, CCA) feketelistára tette a gyártót. A CCA a kínai fogyasztók kezelésével kapcsolatos vállalati előírásokat és gyakorlatot monitorozza; vizsgálatuk szerint számos Apple-vásárló komoly kritikákat fogalmazott meg a termékek utólagos támogatásával és szervizszolgáltatásokkal kapcsolatban.

A CCA múlt héten kiadott jelentése az idei év első negyedében beérkezett fogyasztói panaszokat dolgozta fel. A vizsgálat konkrét reklamációkat is említ: egy Wang nevű vásárló például arra panaszkodott, hogy annak ellenére, hogy a garanciális időszak alatt javíttatta az általa vásárolt eszközt az Apple-nél, mégsem újították meg a jótállását.

„Tisztességtelen gyakorlatot” folytat

A CCA szerint az Apple „tisztességtelen” gyakorlatot folytat Kínában. A cég kritikusai szerint, hiába változtattak a fogyasztókkal kapcsolatos politikájukon, további intézkedésekre lenne szükség ahhoz, hogy a helyi törvényeknek megfelelően működjenek.

A National Business Daily híradása felhívta a figyelmet: az Apple szervizfeltételei között szerepel egy záradék, amelynek értelmében a gyártó szakemberei használt alkatrészeket is beépíthetnek a javításra váró készülékekre – sokan úgy gondolják, hogy a spórolás érdekében, rendszeresen meg is teszik ezt.

Az is szálka a fogyasztóvédők szemében, hogy az Apple nem vállal felelősséget a kiszállítás során keletkező sérülések miatt. Márpedig a tartományban egyetlen hivatalos márkabolt sincs – a legközelebbi outlet Hongkongban található.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.