Hirdetés
. Hirdetés

Felfüggesztették a Facebookot Mianmarban

|

A mianmari helyi távközlési szolgáltatók ideiglenesen blokkolni kezdték a Facebookot az ország katonai kormányának parancsára.

Hirdetés

A Facebook ideiglenes felfüggesztésére szólította fel a mianmari közlekedési és hírközlési minisztérium a helyi szolgáltatókat nem sokkal azt követően, hogy a közösségi oldalon szerveződött polgári engedetlenségi mozgalom a katonai hatalomátvételt bírálta.

A TechCrunch által felfedezett Reddit-jelentések szerint az emberek már nem tudnak hozzáférni a Facebookhoz, a Messengerhez, az Instagramhoz és a WhatsApp-hoz az MPT-n keresztül, amely Mianmar legnagyobb szolgáltatója - ami szintén történetesen részben állami tulajdonban van. A felfüggesztés február 7-én éjfélig tart.

Hirdetés

A felfüggesztés sürgetését azzal indokolta a kormány, hogy a Facebook hozzájárult az ország instabilitásához. A Mianmarban élő több mint 50 millió ember közül körülbelül 27 millió Facebook-felhasználó.

"Tisztában vagyunk azzal, hogy néhány ember számára jelenleg a Facebookhoz való hozzáférés nem megoldott" - mondta a Facebook szóvivője az Engadget-nek. "Arra kérjük a hatóságokat, hogy állítsák helyre a kapcsolatot, hogy a mianmari emberek kommunikálhassanak családjukkal és barátaikkal, és hozzáférhessenek a fontos információkhoz."

Mint ismeretes, a mianmari hadsereg hétfőn, a parlament ülése előtt néhány órával vette át a hatalmat, és letartóztatta a délkelet-ázsiai ország demokratikusan megválasztott vezetőjét, Aung Szan Szú Kjít, majd egy évig tartó szükségállapotot hirdettek ki.

Kedden a Facebook betiltotta a Myawaddy TV állomás fiókját, amely legalább 2020 eleje óta több mint 33 000 fős közönség számára népszerűsítette a hadsereg akcióit. Akkor a Facebook szóvivője elmondta, hogy a cég "szorosan figyelemmel kíséri a mianmari politikai eseményeket", valamint azon dolgoznak, hogy "megállítsák a félretájékoztatást és a további feszültségeket gerjesztő tartalmakat".

A Facebook viszontagságos múlttal rendelkezik Mianmarban. A vállalatot régóta vádolják azért, mert nem tett eleget a félretájékoztatások elterjedésének megfékezéséért az országban, ezzel hozzájárult az erőszakos felhívások felerősödéséhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.