Hirdetés
. Hirdetés

Felgyorsul a Windows 10 frissítése

|

A Microsoft dolgozik a Windows 10 frissítési idejének lerövidítésén, de nem árulta el, mikortól élvezhetjük a fejlesztés eredményét.

Hirdetés

 

Hirdetés

A Microsoft fel akarja gyorsítani a Windows Update-et. Elsősorban az új OS kiadásoknál szeretné lerövidíteni a frissítési időt, ami régebbi gépeken sokszor órákat jelent.

Dona Sarkar, a Windows Insider program vezetője egy rövid tweetben elmondta, hogy már dolgoznak a Windows Update-en. Részleteket nem árult el a munka irányáról, de sejteni engedte, hogy minden felhasználó jól jár vele.

A gyorsításra szükség is van, mert a Microsoft a korábbiaknál sűrűbben jön ki az új OS változatokkal.

Tavagy már történtek érdemi javítások a Windows Update-en, amelyek nyomán hatékonyabbá vált a folyamat. A Windows Update most több műveletet végez el az újraindítás előtt, így rövidebb ideig kapcsolódik le az internetről a rendszer. Azáltal, hogy a régi továbbfejlesztési folyamat offline részének egy darabja az online fázisba kerül át, a művelet összideje nő ugyan, de a munkavégzést leginkább hátráltató rész lerövidül.

Egyes felhasználók arról álmodnak, hogy a Linux frissítésekhez hasonlóan egyszer a Windows Update is lezavarható lesz újraindítás nélkül, de ez egyhamar aligha valósul meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.