Hirdetés
. Hirdetés

Felhőkben jár az új SUSE Linux

|

A most bejelentett Novell SUSE Linux Enterprise 11 fejlett virtualizációt, számítási felhőre épülő infrastruktúrát, .NET támogatást, új fürtözési szolgáltatásokat és a Microsofttal közösen fejlesztett együttműködést ígér.

Hirdetés

A Novell szerint, az új Linux rendszerrel az ügyfelek olyan költséghatékony platformot kapnak egyre összetettebb adatközpontjaik számára, amely alkalmazásaikat megbízhatóan és nagy teljesítménnyel képes futtatni bármely hardverplatformon és virtualizációs hypervisoron, vagy akár a számítási felhőre épülő informatikai infrastruktúrákban.

A Novell Linux platformját olyan cégek támogatják, mint a Cisco, a Dell, a Fujitsu Siemens Computers, a HP, az IBM, az Intel, a Microsoft, az NEC, az Oracle és az SAP AG.

„Az IDC független piacelemző cég idén februárban végzett felmérése szerint a világméretű recesszió miatt az informatikai vezetők közel 50 százaléka tervezi a szerver oldali és asztali Linux technológiák arányának növelését ebben az évben" - mondta Jeff Jaffe, a Novell műszaki igazgatója.

.Net és klaszterek
A most bejelentett platform tartalmazza a SUSE Linux Enterprise Server és a SUSE Linux Enterprise Desktop legújabb fejlesztéseit, és két új kiegészítést is kínál. Egyik a SUSE Linux Enterprise Mono Extension, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a Microsoft .NET-alapú alkalmazások Linux rendszeren történő futtatását. A másik kiegészítés a SUSE Linux Enterprise High Availability System, egy klaszter megoldás, amely biztosítja a kulcsfontosságú számítógépes alkalmazások működését és csökkenti a magas rendelkezésre álláshoz kapcsolódó költséget.

A Microsofttal kötött ötéves megállapodás miatt a Novell úgy alakította ki a SUSE Linux Enterprise 11 verzióját, hogy az problémamentesen működjön együtt a Microsoft Windows operációs rendszerrel a többplatformos virtualizáció, a rendszerfelügyelet, a személyazonosság-kezelés/címtárösszevonás, a dokumentumkompatibilitás, a Moonlight (Microsoft Silverlight Linux rendszeren) és a fogyatékkal élők kisegítő eszközeinek támogatása területén. Az újonnan elérhető Silverlight támogatás mellett a SUSE Linux Enterprise 11 lejátssza a Windows multimédiás fájlformátumait, az OpenOffice.org Novell Edition pedig a Microsoft Office fájlformátumok széles skáláját többek közott az Open XML-t is támogatja.

Cloud Computing támogatás
A SUSE Linux Enterprise a fizikai, a virtuális, a készülékekre és a számítási felhőre épülő informatikai modelleket is támogatja.

A SUSE aktuális verziója a Linux számítási felhőkbe történő telepítéséhez az Amazon Elastic Computer Cloud (EC2) platformon szintén támogatott és tanúsított lesz. Az IBM szakembereivel együttműködve a Novell az IBM DB2, az Informix Dynamic Server, a WebSphere sMash, az IBM Lotus Web Content Management és az IBM WebSphere Portal SUSE Linux Enterprise 11-alapú virtuális megfelelőit a felhőkre épülő környezetekben elérhetővé teszik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.