Hirdetés
. Hirdetés

Felmenőben a memóriaárak

|

Februárban 10 százalékot nőttek a memóriamodulok árai.

Hirdetés

A legfrissebb adatok szerint tartósan véget ért az a hosszú folyamat, amelyben a memóriapiac egyre mélyebbre és mélyebbre zuhant az árakat tekintve. Mivel korábban a gyártók túl gyorsan váltottak gyártási eljárást, végül a készleteik felhalmozódtak.

A helyzet mára változott, az évek sora alatt bekövetkező lejtmenet pedig a végére ért azzal, hogy az árak emelkedni kezdtek. A tajvani gyártócégek szerint a DRAM-ok árai februárban is emelkedtek, átlagosan 10 százalékkal. Az értékek az egyes kategóriákban természetesen eltérőek voltak, de az átlag így sem elhanyagolható mértékű.

Bár a gyártók ma már több mobil RAM-ot gyártanak, mint PC-kbe való DRAM-ot, a részesedés nagyját még mindig az utóbbi kategória viszi, ami viszont egyben a magasabb árcédulát is magában foglalja. Idén a PC-s piac a DRAM-ipar 32 százalékát fedi le, szemben a tavalyi 44-gyel. A mobilos szektor ezzel szemben 22-ről 30 százalékra nőtt, míg a szerverekbe szánt modulok 18 helyett 19 százalékot tesznek ki az összesítésből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.