Hirdetés
. Hirdetés

Félmilliárdan a Facebookon

|

A közösségi oldal a héten egy fontos mérföldkőhöz ér: az 500 millió felhasználóhoz.

Hirdetés

Andrew Noyes, a Facebook szóvivőjének elmondása alapján várhatón valamikor a héten a közösségi oldal az 500 milliomodik felhasználóját köszöntheti majd, s így átléphetik a régóta várt bűvös számot.

"Félmilliárd felhasználó egy komoly mérföldkő, akárhogyan is nézzük" - nyilatkozta az amerikai Computerworld kérdésére Dan Olds, a Gabriel Consulting vezető tanácsadója. "Ezzel a Facebook a numero uno közösségi oldallá válhat, ami egy meglehetősen nagy eredmény. Azonban nem ülhetnek sokáig a babérjaikon. Pozíciójuk megszilárdításáért még komoly tennivalójuk van az adatkezelés és a biztonsági területén" - tette hozzá később Dan Olds.

A mérföldkő átlépése kétségtelenül nagy esemény a közösségi oldal életében, főként hogy ezzel a pozitív eseménnyel egy picit palástolni tudják az elmúlt hónapok negatív trendjeit. Elemzések szerint ugyanis május és június között komolyan lelassult az oldal növekedése. Míg májusban 7,8 millió felhasználó regisztrált a Facebookra csak az Egyesült Államokban, addig ez a szám az elmúlt hónapban mindössze kicsivel több mint 320 ezer volt. Ennek ürügyén néhány szakértő már a szolgáltatás elfáradásáról beszélt, miközben több kutatás szerint is egyre több felhasználó vallja magát közösségi média függőnek, azaz az emberek egyre több időt töltenek a Facebookon, és a Twitteren, ami egy ideig még biztosan generálni fogja az oldal növekedését.

(A hírt testvérsite-unkon, a PC World Online-on is elolvashatják.)
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.