Hirdetés
. Hirdetés

Felugró néni és techno a MÁV weboldalán

|

A MÁV weboldalának fejlesztői nem sajnálták a pénzt és időt a jobb szolgáltatás és a siker azonban elmaradt.

Hirdetés

A sok milliárdos veszteség ellenére a MÁV igyekszik a ügyfelei kedvében járni. Akár akarjuk akár nem. Számomra felfoghatatlan okból a mav.hu oldalon az amúgy már igen unalmas szignál után egy felbukkanó nénire leltem, aki elmagyarázza, hogy miként is kattintsak a menüpontokra. Először azt hittem, hogy csak valami rossz tréfa, esetleg vírus, de nem. Ez 2009-ben a MÁV új portáljának az újítása.

A felvezető szöveg szerint a 25 éves Mávinform leporolta magát és dinamikusabb formában próbál kommunikálni a böngészőkkel. A felugró néni elmutogatott pár menüpontot, csak zárójelben megjegyezve igen csak elnagyoltan, majd elmesélte, hogy milyen médiában hallgathatom meg a vasúti információkat.      

felbukkanoneni.jpg


Az első meglepetésemet fokozta, hogy amikor nagy nehezen sikerült eltüntetnem a kedves és informatív hölgyet, egy furcsa zaj maradt utána. Később sikerült azonosítani, hogy a zajt is a weboldal okozta. A készítők a zakatolást mixelték valami végtelenített techno slágerrel, aminek hatására a világ legidegesítőbb zaja keletkezett.

A funkció ráadásul egyáltalán nem szüntethető meg, így az oldal böngészésének harmadik percében kikapcsoltam a hangszóróimat, mivel az idegesítő zötyörgés kezdett az agyamra menni.

A funkciók tekintetében úgy tűnik a fejlesztők azt is fontosnak tartották, hogy ha valaki visszatér, az legközelebb is élvezhesse a szerintem vitatható felugró néni szolgáltatást. A kivédhetetlen és idegesítő dolgokon kívül sajnos igen átlagos kinézetével és szolgáltatásaival egyáltalán nem csábított a Magyar Államvasutak híreinek, vagy szolgáltatásainak mélyebb megismerésére. Viszont komolyan kíváncsi lennék mennyibe is kerültek ezek a nagyszerű újítások nekünk adófizetőknek.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.