Hirdetés
. Hirdetés

Felvásárlással kezdi az évet a Sun

|

A Sun Microsystems a vállalat Cloud Computing divízióját érintő felvásárlást jelentett be.

Hirdetés

A Sun Microsystems felvásárolja a Q-layer publikus és magán cloud computing (számítási felhő) infrastruktúrák bevezetésével és menedzsmentjük automatizálásával foglalkozó céget. A belgiumi központtal működő Q-layer szervezetileg betagozódik a Sun Cloud Computing divíziójába.

A Q-layer technológiája támogatja az úgynevezett számítási felhők felügyeletét, általa a felhasználók állíthatják rendszerbe, illetve telepíthetik az alkalmazásokat, ami fontos szerepet játszik majd a Sun nyilvános és magán számítási felhők létrehozására irányuló stratégiájában. Az üzletmenet szempontból kritikus folyamatokban a cégek egyre erőteljesebben támaszkodnak a technika nyújtotta lehetőségekre, így például alapjaiban az adatközpont gyorsasága határozza meg egy vállalat rugalmasságát. A Q-layer szoftverei támogatják például a szerverszolgáltatások, a tárhelyek, a sávszélesség és az alkalmazások azonnali kiosztását, így a felhasználók saját igényeiknek megfelelően méretezhetik számítástechnikai környezetüket.

"A Sun nyílt, hálózatközpontú arculata, valamint az optimalizált rendszerek, szoftverek és szolgáltatások együttesen adják a magán és nyilvános számítási felhő termékkínálat kritikus építőelemeit" - nyilatkozta David Douglas, a Sun Microsystems Cloud Computingért felelős alelnöke.

A számítási felhők használatával a számítási és adattároló erőforrások a világhálóra kerülnek át, ami hatékonyabb működést, jobb méretezhetőséget, valamint gyorsabb és könnyebb szoftverfejlesztést tesz lehetővé. A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, mivel az ügylet nem befolyásolja a Sun üzleti teljesítményét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.