Hirdetés
. Hirdetés

Felvásárolja a Twittert a Microsoft?

|

Egy újságírói kérdésre Steve Ballmer nem zárta ki egyértelműen a Twitter felvásárlását.

Hirdetés

Korábban több publicisztika is megjelent azzal kapcsolatban, hogy a Microsoftnak miért kellene felvásárolnia a Twittert. Mindezt néhány a konkrét tárgyalásokról szóló pletyka is erősítette, igaz hasonló spekulációk felmerültek egy lehetséges Google-Twitter házassággal kapcsoltban is.

 

 

twitter.jpg


A közösségi site látogatottsága ugyanis meredeken emelkedik, oldalán rengetek hasznos információ születik percről-perce, így nem meglepő hogy az már - ha hihetünk a pletykáknak - mindkét szoftveróriás látókörébe bekerült. A Twitter ráadásul akármennyire sikeres, eddig még nem sikerült megtalálnia a módját annak, hogy népszerűségét pénzé tegye. Az ugrásszerűen emelkedő látogatószám miatt megnövekedett fenntartási költségeket nem ellensúlyozzák a bevételek. Így korábban emiatt már tőkeemelésére kényszerültek, és ha idővel nem sikerül egy sikeres üzleti modellel előrukkolniuk, akkor kénytelenek lesznek az egyik nagy szoftvercéggel összebútorozni.

Danny Sullivan, a Search Engine Land szerkesztője a Marketing Expo West rendezvényen ezek ismeretében jó érzékkel érdeklődött a Microsoft vezérigazgatójánál a lehetséges megállapodásról. "Említette a Twittert. Felvásárolják, vagy tervezik a felvásárlását?" - kérdezte a lap újságírója.

"Ez nem egyértelmű. Úgy gondolom, hogy remek a kapcsolatunk a Twitterrel. Nem egyértelmű számomra. Utálnám, ha nem lenne kapcsolatunk velük. Szóval szükséges-e, hogy birtokoljuk a céget, vagy nem? Ez jelenleg még nem tiszta számomra. Másként nézve a dolgot: független cégként hitelesek és remek értékeik vannak a felhasználói közösségüknek köszönhetően. Hogy ez egy felvásárlást követően is így lenne? Nem vagyok benne biztos. Egy független cég akarnak maradni, ami miatt jó partnerséget kell kialakítanunk velük" - mondta Steve Ballmer homályos válaszában. Ha a Microsoft ugyanis nem gondolkodna a Twitter felvásárlásán, akkor a redmondi szoftvercég vezetője válaszát egy egyszerű "nemmel" is elintézhette volna, ám a sok "nem egyértelmű" válasza arra enged következtetni, hogy bizony valóban szóba került a közösségi oldal felvásárlása Steve Ballmer cégénél.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.