Hirdetés
. Hirdetés

Felvásárolná az AOL a Yahoo!-t?

|

A híradások szerint az AOL a Silver Lake Partners-szel és a Blackstone Grouppal közösen szeretné felvásárolni egyik legnagyobb piaci riválisát, a Yahoo! céget.

Hirdetés

A The Wall Street Journal értesülései szerint az AOL azt fontolgatja, hogy befektetői cégekkel közösen megpróbálja felvásárolni egyik legnagyobb internetes ellenlábasát, a Yahoo!-t.


A lap szerdai számában megjelent cikk szerint a cég tapogatózó tárgyalásokat folytat két reménybeli partnerével, a Silver Lake Partners-szel és a Blackstone Grouppal. A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a befektetői csoportok élénken érdeklődnek az AOL közös akvizíciója iránt, de attól sem zárkóznának el, hogy saját szakállukra szerezzék meg a keresőcéget.

Ha a tervezett felvásárlási híre igaznak bizonyulna, az azt jelentené, hogy története során másodszor kísérli meg egyik piaci versenytársa felvásárolni a Yahoo!-t. Két évvel ezelőtt a Microsoft tett sikertelen kísérletet a cég bekebelezésére: negyvenmilliárd dolláros ajánlatát elutasították a részvényesek.

A lap cikke több lehetséges felvásárlási konstrukciót is felvázol. Az egyik lehetőség szerint a Yahoo-t a részvénytöbbség megszerzését követően feldarabolnák, és különféle cégeknek adnák el az egyes szervezeti egységeket. Köztük a kínai Alibaba Groupnak, amely ilyen módon kívánná visszavásárolni a Yahoo tulajdonában lévő részvényeit. Egy másik forgatókönyv szerint az AOL és a Yahoo! a cég tulajdonában lévő, negyven százaléknyi Alibaba-részvény értékesítését követően összeolvadna, és magáncégként vagy nyílt tőzsdei részvénytársaságként működne tovább.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.