Hirdetés
. Hirdetés

Fenntartható tervezéssel fenntartható fejlődés

|

Nem beszélhetünk fenntartható fejlődésről, amíg két épület felépítése során egy épületnyi hulladék keletkezik - hangzott el az Autodesk Fórum 2007-es rendezvény sajtótájékoztatóján.

Hirdetés


A hulladék keletkezése mellett a számítások szerint az általunk létrehozott épületek használják fel a globális energia 40 százalékát, fogyasztják el az elektromos áram 70 százalékát és bocsátják ki az üvegházhatást létrehozó gázok 48 százalékát.

Az idén 25 éves Autodesk munkatársai azt javasolják a különböző tervezési fázisok legelején egy új szemléletmód szerint, a Building Information Modelling - BIM - segítségével tervezzék meg az épületeket. Így költséghatékony módon lehet az adódó változtatásokat újra betervezni az épületbe. A gépgyártás területén a Digitális Prototípuskészítés kínál hasonló előnyöket. Számítások szerint a digitális modell megtervezésével 58 nappal lerövidül a termék piacra dobásának határideje.

A sajtótájékoztatón jelen lévő David Palas ország menedzser ismertette, hogy a tavalyi pénzügyi évet 1,85 milliárd dolláros árbevétellel zárták, terveik szerint a 2007-es pénzügyi évben 2,1 milliárd dollár lesz árbevételük. A cég bevételeinek 41 százaléka Európából, 36 százaléka Amerikából és 23 százaléka Ázsiából és a Csendes-óceán térségéből származik. Az országunkat is magába foglaló Közép-Kelet Európa az átlagot meghaladva 60-70 százalékos növekedést regisztrált az elmúlt évben.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.