Hirdetés
. Hirdetés

Fény derült az új iPhone sötét kis titkára

|

Az iPhone 11 Pro akkor is helymeghatározást végez, amikor azt hittük, hogy kikapcsoltuk azt.

Hirdetés

Hirdetés

Az új Apple iPhone 11 Próról kiderült, hogy akkor is helymeghatározást végez, ha ezt elvileg nem lenne szabad neki.

Brian Krebs biztonsági szakember fedezte fel, hogy iPhone 11 Prója egy kis nyíl ikont jelenít meg, amely az iOS eszközökön a helymeghatározást jelzi, holott ezt minden alkalmazásban és hozzáférhető rendszerszolgáltatásban kikapcsolta.

A mérnök hibára gyanakodott, és megkereste vele az Apple támogatói fórumát, ahol kiderült, hogy hibáról szó sincs: hiába rendelkezett másként az appokban, a helymeghatározás továbbra is aktív maradt a mobilon.

A funkciót amúgy teljesen kikapcsolhatjuk, ha a Beállítások modulban az Adatvédelem lapra megyünk, és átállítjuk a Helymeghatározás kapcsolót.  De ez a radikális megoldás mindenütt megszünteti a funkciót: ha egyenként lövöldözzük ki az appokban, nem érünk célt.

Az Apple időközben reagált a problémára, és azt közölte, hogy a lelőhetetlen helymeghatározásra az ultraszéles sávú sugárzással kapcsolatos szabályozások miatt van szükség, de az kizárólag az eszközön történik, és nem jár adatgyűjtéssel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.