Hirdetés
. Hirdetés

Firefoxban jó, Explorerben sebezhető a Flash

|

Az Adobe arra hívta fel a figyelmet, hogy a széles körben alkalmazott Flash Player és Shockwave Player alkalmazásai súlyos sebezhetőségeket tartalmaznak.

Hirdetés

A Microsoft kedden két biztonsági közleményt tett elérhetővé, amelyek közül az egyik az Internet Explorer, míg a másik a Visual Studio fejlesztőeszközhöz kapcsolódó ATL (Active Template Library) sebezhetőségeiről számolt be. A webböngésző biztonsági rései kritikus veszélyességi besorolást kaptak, míg az ATL hibái a mérsékelten kockázatos kategóriába kerültek.

Ennek ellenére a fejlesztők által használt komponens mégis komoly problémák forrása lehet. A hibák ugyanis nemcsak a Visual Studiot érinthetik, hanem azokat a szoftvereket is, amelyek valamilyen úton-módon kapcsolódnak az ATL-hez. Így nem csoda, hogy sokan fejezték ki aggodalmukat, hiszen pontosan fel sem lehet mérni, hogy hány szoftver válhatott e biztonsági rés miatt sebezhetővé. Annyi már biztos, hogy az Adobe Flash Player és Shockwave Player alkalmazások nem úszták meg a sérülékenységeket.

Az Adobe hivatalosan is bejelentette, hogy a Microsoft MS09-035-ös biztonsági közleményében ismertetett ATL-hibák érintik a két népszerű alkalmazását, ezért azokból új verziókat ad ki. A sebezhetőségek tulajdonképpen a két szoftver összes, jelenleg támogatott verziójában megtalálhatók, ezért a frissítéseket rengeteg felhasználóhoz kellene minél hamarabb eljuttatni. Az Isidor Biztonsági Központ szerint a Flash Playerben található sebezhetőség kizárólag akkor jelent kockázatot, ha a felhasználó az Internet Explorerben tekinti meg a Flash tartalmakat. Így például Firefox használatakor vagy nem Windows alapú rendszerek esetében ebből a szempontból nincs ok aggodalomra.

Az Adobe hangsúlyozta, hogy a PDF-kezelő Acrobat, illetve Reader szoftverei esetében sincs szükség frissítésre, ugyanis azok nem rendelkeznek sérülékeny ATL-összetevőkkel.
Az Adobe által kiadott, legújabb verziójú Flash Player és Shockwave Player alkalmazások a cég weboldalairól tölthetők le. Fontos a frissítés mielőbbi elvégzése, hiszen ezzel számtalan biztonsági probléma válhat megelőzhetővé.

A hír a Computerworld Biztonság rovatában jelent meg. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.