Hirdetés
. Hirdetés

Flash alapú noteszgépek a Samsungtól

|

A Samsung Electronics már a következő hónapban piacra dobja első flash memórián alapuló noteszgépeit azzal a szándékkal, hogy azok idővel leváltják majd a hagyományos merevlemezzel szerelt megoldásokat.

Hirdetés

A Flash memóriát évek óta "tolják előre", s az utóbbi időben már a merevlemezes adattárolási technológia leváltását is ezzel szeretnék megoldani. Olyan előnyök szólnak mellette, mint a teljesen zajtalan üzemelés, a mozgó alkatrészek hiányából fakadó jobb, ütés elleni védelem, de emellett könnyebb és gyorsabb is. Az egyetlen buktatója, hogy egyelőre irreálisan drága, ám ez a Samsungnak nem akadály.

Egyes elemzők szerint már most létezik az a réteg, amely hajlandó lenne fizetni az új technológiáért. Az első szériákban a már korábban bemutatott 32 gigabites modulok (SSD - solid state disk) kapnak helyet. A készülékek 300%-kal gyorsabb olvasási, és másfélszer gyorsabb írási sebességgel rendelkeznek a merevlemezes változatokhoz képest.

A Q1-SSD típusjelzésű ultrakönnyű noteszgép 2452, míg a Q30-SSD 3731 dollárba kerül majd. A kettő közötti pontos hardverkülönbségek egyelőre nem ismertek. A hasonló kategóriába tartozó, ám merevlemezzel szerelt változatok ára nagyjából ezek fele.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.