Hirdetés
. Hirdetés

FlipShare TV: új internetes videolejátszó a Ciscótól

|

A Cisco zsebkamerájának sikere után most internetes videolejátszó készülékkel rukkolt elő, ami elsősorban saját videomegosztó szolgáltatásával, a FlipChanellel működik együtt.

Hirdetés

A Cisco zsebkamera sorozata, a Flip nem véletlenül lett olyan népszerű, hiszen nagy mértékben megkönnyítette a video anyagok készítését és feltöltését a YouTube-ra. Most ugyanezen a nyomvonalon továbbhaladva a FlipShare TV az elkészült videók HDTV-n történő megtekintését könnyíti meg - legyenek azok sajátjaink, vagy a FlipChannel szolgáltatáson elérhetők, azaz mások videói.

Flipshare TV
A jelenleg a tengerentúlon 149 dollárért kapható FlipShare TV képes akár nagy felbontású video lejátszására is az otthoni hálózaton megosztott PC-ről, ugyanakkor a FlipChannel szolgáltatásról lejátszott anyagok minősége igen széles skálán mozoghat. A készülék csak a háttérben működő PC segítségével, 802.11n Wi-Fi kapcsolaton (peer to peer) képes elérni az internetes forrást, ehhez egy külső, USB-s adaptert használ. Testvérlapunk, az amerikai PC World tapasztalatai alapján a dupla átvitel miatt jelentkezhetnek gyengeségek a képminőségben (artifacts), különösen ha a közvetlen Wi-Fi összeköttetés mellett még egy otthoni Wi-Fi router is foglalja a sávszélességet. (A hátrány két sávos 802.11 n útválasztók használatával kiküszöbölhető.) A teszt során sikerült jó kapcsolatot kiépíteni a PC és a FlipShare TV között, így a nagy felbontású videolejátszás is jó minőségben zajlott. Az internetes tartalmak visszaadása - ahogy ez más szolgáltatások esetében is így tapasztalható - egyelőre nem zajlik ilyen jó minőségben és fennakadás nélkül.

A speciális USB adapter a PC-hez csatlakoztatva automatikusan elvégzi a firmware és szoftver letöltését illetve frissítését, amit utóbb csatlakoztatva a set top boxon is végrehajt. A FlipShare TV használható HDMI csatlakozással is a jobb képminőség érdekében, igaz, az alapcsomag csupán kompozit video kábelt tartalmaz.

Egy iPod nano méretű távirányító is része a rendszernek, ennek navigációs és kiválasztó gombjaival minden funkció elérhető a képernyőmenüben. Lejátszhatók videók a PC merevlemezéről vagy a már említett FlipChannel szolgáltatásból - mivel ez a YouTube múlt évben alakult riválisa, így a hír nem említi a YouTube csatlakozás lehetőségét. Új fiókot és csatornát a PC-s szoftverben könnyen és ingyenesen nyithatunk a FlipChannelen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.