Hirdetés
. Hirdetés

Folytatódik a Magyar Telekom átalakítása

|

A Magyar Telekom megállapodott az érdekképviseletekkel a 2008-ra tervezett létszámleépítéssel kapcsolatban. Összességében a dolgozók 15 százalékát bocsátják el.

Hirdetés

Az elbocsátások jelentős része 2007. utolsó munkanapjával valósul meg. A vállalat közleménye szerint a korábban végrehajtott elbocsátások és mostani létszámleépítési megállapodás éves szinten várhatóan 13 milliárd forint megtakarítást eredményeznek a csoportszintű személyi jellegű ráfordításokban. Ugyanakkor a létszámleépítés várhatóan további 24 milliárd forint végkielégítésekkel kapcsolatos ráfordítást tesz szükségessé az idei negyedik negyedévben (az első félévben 7,3 milliárd forint volt a létszámleépítéssel kapcsolatos költség és elhatárolás.)

Az érdekképviseletekkel kötött megegyezés tartalmazza az anyavállalat állományban maradó munkatársainak 2008. márciusban esedékes 5,5 százalékos bérfejlesztését is. Mindezek következtében a csoportszintű, működési tevékenységekhez kötődő személyi jellegű ráfordítások mértéke várhatóan 5 százalékkal csökken jövőre.

Az elbocsátásokat a szervezeti egyszerűsítés és karcsúsítás teszi szükségessé. A T-Mobile Magyarország tavaly márciusi beolvasztása, valamint a T-Online hozzáférési üzletágának és az Emitel integrálása az anyavállalatba lehetővé teszi a párhuzamos tevékenységek megszüntetését, valamint a folyamatok és a Csoport működési struktúrájának egyszerűsítését. A közlemény szerint a szervezeti modell átalakítása nyomán az ügyfélközpontúság is javulni fog.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.