Hirdetés
. Hirdetés

Folytatódik az Apple-HTC háború

|

Az almalogós vállalatnak sikerült elérnie, hogy a nemzetközi kereskedelmet felügyelő amerikai kormányszerv újabb nyomozást indítson a tajvani okostelefongyártó ellen.

Hirdetés

Apple vs HTC
Apple vs HTC

Tovább szorongatja az Apple a HTC-t. Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (International Trade Commission, ITC) kedden jelentette be, hogy Jobsék kérésére nyomozást indított a Tajvanban bejegyzett cég ellen; a cupertinóiak ezúttal is szabadalomsértéssel vádolják konkurensüket.

Az Apple a múlt hónapban nyújtotta be azt a panaszt, amely az ITC vizsgálódásának jogalapjául szolgál. Azt egyelőre nem tudni, mely szabadalmak megsértésével vádolják az az Android-alapú készülékeket gyártó vállalatot; de szeretnék elérni, hogy a bizottság megtiltsa azoknak az eszközöknek a behozatalát, amelyekben - szerintük - szabadalomsértő megoldások vannak.

Az Apple mostanában feltűnően nagy kedvvel vegzálja tajvani versenytársát és ebben az ITC is segédkezik neki. A bizottság legutóbb júliusban hagyta helyben a kaliforniai gyártó egyik beadványát, amelyben két, általuk bejegyzett szabadalom megsértésével vádolták a HTC-t. A cég persze fellebbezett: az ITC illetékesei a közeljövőben döntenek arról, elfogadják-e az érveiket. Ha nem, a tajvaniak számos terméke import tilalom alá kerülhet az Egyesült Államokban.

Az ITC-nek mostanában sok munkát adnak a magánháborúba került gyártók: a fenti két beadvány mellett még egy, az Apple által jegyzett és egy, a HTC által kezdeményezett szabadalomsértési eljárást kell lefolytatniuk. Ráadásul a hasonló csatározásokra jellemző módon, a cégek nem csak a felügyeleti szervnél mószerolták be egymást, de pereket is indítottak egymás ellen az illetékes bíróságokon.

A helyzet pikáns: a szakértők szerint az Apple első számú célpontja nem is a HTC, hanem a Google - illetve a keresőcég szakemberei által kifejlesztett nyílt forráskódú mobil operációs rendszer, az Android. Ezt a feltételezést látszik alátámasztani az is, hogy az Apple a tajvaniak mellett a Samsungot is beperelte, és a mobilpiac más fajsúlyos szereplői mellett nagy informatikai cégek - így a Microsoft és az Oracle - is beszálltak az általános csetepatéba.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.