Hirdetés
. Hirdetés

Fontos új funkciók az Edge böngészőben

|

A Microsoft Chromium-alapú Edge böngészője a 83-as változattól kezdve lehetővé teszi majd a széles körű szinkronizációt, és képes lesz több profilt kezelni.

Hirdetés

Kyle Pflug, a Microsoft vezető programmenedzsere vállalati blogbejegyzésében jelentette be, hogy a Chromium-alapú új Edge böngészőben telepített kiterjesztések szinkronizálhatók lesznek. A rendszeradminisztrátorok hozzáférhetnek a SyncTypesListDisabled nevű konfigurációs lehetőséghez, amellyel menedzselhetik, hogy mely adattípusok szinkronizálódjanak, így például blokkolhatják a jelszavak szinkronizálását, de engedélyezhetik a kollekciók, kiterjesztések és könyvjelzők szinkronizálását.

Hirdetés

Ezek a változtatások először az Edge 83-as verziójában jelennek meg, a program jelenleg a 81-es stabil változatnál tart.

További újdonság, hogy az Edge képes lesz több profilt kezelni, így a felhasználók elkülöníthetik munkahelyi és magán tevékenységeiket.

A böngésző lehetővé teszi majd a profilok mözötti automatikus átkapcsolást, vagyis észelni fogja a munkához kapcsolódó hivatkozásokat (például egy intranet oldalt), és ha szükséges, átvált a személyes profilról a munka profilra anélkül, hogy ehhez külön be kellene jelentkezni.

Az automatikus átkapcsolás ugyancsak az Edge 83-ban válik elérhetővé a felhasználók számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.