Hirdetés
. Hirdetés

Fontos újdonság a Windows 10-ben

|

Háromdimenziós formátum bevezetésére készül a Microsoft.

Hirdetés

A Windows 10 operációs rendszer  jövő év elején esedékes újabb nagy frissítésében, a Creators Update nevet kapott változatban komoly szerepet kap a háromdimenziós megjelenítés. Ennek megfelelően a Microsoft egy új fájlformátum bevezetésére készül, melynek érdekében a vállalat csatlakozott a Khronos 3D Formats munkacsoportjához, hogy részt vegyen a Creators Update-be is bekerülő GL Transmission Format (glTF) formátum kidolgozásában. A szoftvergyártó közleményében úgy fogalmaz, hogy elkötelezték magukat egy nyílt és széles körben kompatibilis háromdimenziós tartalomfejlesztő ökoszisztéma létrehozása mellett.

 

 

A háromdimenziós tartalmak elterjedésével ugyanis megnőtt az igény egy olyan nyelv iránt, amely lehetővé teszi a háromdimenziós objektumok leírását, szerkesztését és különféle alkalmazások közötti megosztását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.