Hirdetés
. Hirdetés

Fontos változások a Chrome-ban

|

A böngésző legújabb változata VR és AR képességekkel gazdagodott, és a jelszólopásokra is figyelmeztet.

Hirdetés

Hirdetés

Alig három hét telt el a Chrome 78 megjelenése óta, és a Google már meg is kezdte a Chrome 79 terjesztését az asztali rendszerekre és a mobil platformokra. Lássuk néhányat a böngésző újdonságai közül.

Már évek óta léteznek olyan webhelyek, amelyek figyelmeztetnek a jelszólopásra, de a Google most egyenesen a böngészőbe építette be ezt a szolgáltatást. A Chrome ellenőrzi a belépéshez használt jelszavainkat, és értesít, ha a jelszó illetéktelen kezekbe került.

A virtuális és a kiterjesztett valóság terén is előre lépett a szoftver. Már az eredeti WebVR szabvány is lehetővé tette VR játékok és demók futtatását a böngészőből, de az újabb WebXR API jelentős mértékben továbbterjeszkedik. Emellett a szolgáltatásai is gazdagabbak: lehetővé teszik például 3D jelenetek tükrözését más megjelenítőkre, és többfajta beviteli eszközt tudnak kezelni.

A WebXR támogatása májusban jelent meg a Chrome-ban, de egy zászló mögé rejtve. A Chrome 79 alapból engedélyezi a WebXR-t, így a Chrome beállításainak barkácsolgatása nélkül kipróbálhatjuk az izgalmas demókat és játékokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.