Hirdetés
. Hirdetés

Fontos Windows 10 dátumok: vésse a naptárába!

|

Ez várható az elkövetkező hónapokban az operációs rendszer életében.

Hirdetés

Azzal, hogy a Microsoft áttért a Windows mint szolgáltatás üzleti modellre a Windows 10 esetében, létrehozott egy ütemtervet az operációs rendszer frissítésére és az egyes verziók támogatási periódusára vonatkozólag. Ezt próbáljuk előrejelezni John Cable, a Microsoft a Windows fejlesztéséért felelős egyik vezetőjének nyilatkozata alapján, amelyben megemlítette, hogy a Windows 10 Fall Creators Update megjelenésével megkezdődik az operációs rendszer évenkénti két frissítéssel járó időszaka, a támogatási időintervallum pedig 18 hónap lesz az egyes verziók esetében.

Hirdetés

2018. február 15.
Be fogja jelenteni a Microsoft, hogy az 1709-es verziószámú kiadást (a Fall Creators Update-et) kielégítően tesztelték és ellátták hibajavításokkal, így a vállalati felhasználók kockázat nélkül telepíthetik azt Windows 10-es számítógépeikre.

2018. március 13.
Ezen a napon jelenik meg a Windows 10 1803-as verziószámú, jövő tavaszi nagyszabású frissítése. Mivel az 1709-es változat 2017. október 17-én debütált, vagyis a várt időpontnál egy hónappal később, így a Microsoftnak kevesebb ideje marad ennek a kiadásnak az elkészítésére, ha akarja azt az ígéretét, hogy hathavonta (évente kétszer, márciusban és szeptemberben) frissíti az operációs rendszert.

Ugyancsak ezen a napon vagy nem sokkal ez után küldi nyugdíjba a Microsoft a Windows 10 1607-es verzióját, az évfordulós frissítést. Azt ezt futtatóknak egy újabb változatra (az 1703-asra vagy az 1709-esre) kell továbbfejleszteniük, ha továbbra is meg szeretnék kapni a biztonsági frissítéseket.

2018. július 16.
Ezen időpont körül fogja bejelenteni a Microsoft, hogy az 1803-as kiadás immár alkalmas széles körű vállalati használatra.

2018. szeptember 11.
E dátum környékén fog megjelenni a jövő év második nagyszabású Windows 10-frissítése, amely az 1809-es verziószámot viseli majd. Várhatóan ez idő tájt szünteti meg a Microsoft a Creators Update néven ismert 1703-as változat támogatását, ami cselekvésre - egy újabb verzióra való frissítésre - kell ösztönözze az ezt futtató felhasználókat, ha biztonságban akarják tudni a számítógépüket.

2019. január 15.
Valamikor ezen időpont és a hónap vége között fogja bejelenteni a Microsoft, hogy az 1809-es Windows 10 változat az alapos tesztelést követően immár alkalmas a vállalati használatra.

2019. március 12.
Ezen időpont környékén debütál várhatóan a Windows 10 1903-as verziószámú kiadása.

2019. április 17.
E dátum környékén fogja levenni a Microsoft a Windows 10 1709-es verzióját (a most megjelent Fall Creators Update-et) a támogatási listáról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.