Hirdetés
. Hirdetés

Formátumok harca az IFA-n

|

Pénteken nyílik meg az IFA szórakoztatóelektronikai kiállítás. A rendezvény várhatóan a nagyfelbontású formátumok hadszíntere lesz.

Hirdetés

Habár világszinten a Blu-ray és a HD DVD közötti harc inkább az előbbi javára látszik eldőlni, az európai piacon ez még nem egyértelmű. Frank Simonis, a Blu-ray Disc Association elnöke nemrég úgy nyilatkozott, hogy mindenki a berlini IFA-t várja, ahol sok új terméket jelentenek majd be.

Úgy tűnik, a Blu-ray számára jó hátszelet jelentenek a Sony PlayStation 3 játékkonzol eladásai, amelyből eddig 1,4 millió darab kelt el Európában. A Sony egyébként asztali Blu-Ray lejátszóval is jelen van az európai piacon. Az IFA-n várhatóan öt újabb gyártó jelentkezik ilyen formátumú lejátszóval, ezzel tízre emelkedik az Európában Blu-ray készülékkel jelenlévő gyártók száma. Tény ugyanakkor, hogy mind a HD DVD, mind a Blu-ray lejátszók ára meglehetősen magas Európában, 599 és 899 euró között, emiatt még nem sok ilyen készüléket értékesítettek - mondta Simonis.

Természetesen a HD DVD tábor is jelen lesz a az IFA-n, új termékekkel, illetve új funkciókkal a korábbi modellekben. Míg a Blu-ray terjedését a PS3 segíti, a HD DVD számára jó hír, hogy a Paramount Pictures és a DreamWorks Animation nemrég bejelentették, hogy kizárólag ezt a formátumot fogják támogatni. A nagy felbontású technológia elfogadtatását hivatottak segíteni az egyéb készülékek is, így például a HD kamerák, fényképezőgépek, MP3 lejátszók és notebook-ok. A Samsung például minden termékkategóriában képviselteti magát az IFA-n, és a Sony is visszatér a kiállításra (tavaly nem szerepelt Berlinben) Blu-ray lejátszókkal, új Walkman zenelejátszókkal és HDTV készülékekkel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.