Hirdetés
. Hirdetés

Fotókereső szolgáltatást indít a Riya februártól

|

Az arc- és szövegfelismerő képességekkel rendelkező képkereső szolgáltatásokat fejlesztő Riya vállalat bejelentette, hogy február 6-án nyitják meg a publikumnak azt ezt lehetővé tevő weboldalukat.

Hirdetés

A szolgáltatás a www.riya.com oldalon jelenleg is elérhető már, de csak egy szűk felhasználói kör számára, tesztelési célból. A Riya valójában a szolgáltatás neve is egyben, amelynek technológiája képessé teszi szöveg- és arcfelismerésre.

A Google képkeresője a képekhez csatolt tartalmak alapján keres (fájlnév, dátum, stb.), míg a Riya magukban a fotókban kutakodik. A használatához le kell tölteni egy szoftverklienst, majd ezt követően a program indexeli a felhasználó merevlemezén található képfájlokat, s a kapott adatokat feltölti a Riya szervereire. Ezt követően a képeken beállíthatunk különböző keresési feltételeket, megadhatjuk a szükséges további adatokat. Minél több példát mutatunk a programnak, annál nagyobb hatékonysággal keres majd a többi kép között. A megjelölés történhet privát és publikus módon is, de beállítható bizonyos felhasználói csoport is, akik a kért tartalmakhoz hozzáférhetnek.

A vállalat egyelőre a honlapon elhelyezett hirdetésekből várja a bevételeket, de úgy remélik, a technológiájukat több más cég is igénybe szeretné majd venni. Példának felhozták a társkereső oldalakat, ahol a beállított kritériumok alapján az oldal adatbázisában található képek közül a szoftver kiválasztja a felhasználónak szimpatikus partnereket.

Emellett hagyományos képkeresésre is használható a rendszer. Egyébként még tavaly reppentek fel olyan pletykák, melyek szerint a Google felvásárolná a céget és a technológiát, ám ezt most a Riya vezérigazgatója megcáfolta.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.