Hirdetés
. Hirdetés

Frekvencia-árverés: módosított határidő

|

Kitolja a a 900 MHz-es frekvencia-árverésre való jelentkezés határidejét a hírközlési hatóság, így az indulóknak több ideje marad a felkészülésre.

Hirdetés

Tovább kell várni, hogy megtudjuk, kik indulnak végül a 900 megahertzes frekvencia-árverésen. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság ugyanis módosította a licit jelentkezési határidejét az eredeti október 20-ról december 8-ra. A hatóság ezt azzal indokolta pénteken, hogy több érdeklődő is jelezte, az árverésre való jelentkezéshez kapcsolódó tényleges döntés meghozatalához, illetve az azt megalapozó üzleti terv elkészítéséhez hosszabb felkészülési idő szükséges, mint amelyet az augusztusban megjelent kiírás biztosított.

Az NMHH tájékoztatása szerint a beadási határidő módosításával egyidejűleg az eljárás tervezett menetrendje is változott, amelyet az árverési dokumentáció részletesen tartalmaz. A módosított dokumentumok az NMHH honlapjáról érhetők el a „900 MHz árverés" menüpontból.

A hatóság közölte azt is, hogy a pályázattal kapcsolatos módosítás a frekvenciahasználati jogosultság megszerzését szolgáló árverés és pályázat szabályairól szóló 4/2011. (X.6.) NMHH rendelet 2011. október 7-én hatályba lépett új szabályaival van összhangban.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala augusztus 4-én hirdetett kétfordulós nemzetközi árverést  a 900 MHz-es frekvenciasávban nyújtható GSM-, UMTS, WiMAX- vagy LTE-rendszerű rádió-távközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultság megszerzésére. 

A kiírási dokumentációt megvásárló érdeklődők részére egyébként az NMHH szeptember 27-én szakmai konzultációt tartott. Az ott elhangzott kérdésekre - az árverési dokumentációban foglaltak szerint - folyamatosan, írásban ad választ.

A frekvencia-árveréshez kapcsolódó jogszabályi háttér megalkotására azután került sor, hogy tavasszal az Európai Bizottság felszólította Magyarországot és a szintén elmaradásban lévő Spanyolországot, hogy tegyenek eleget a kapcsolódó uniós direktíva hazai jogrendbe való átültetésének - erről bővebben itt olvashat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.