Hirdetés
. Hirdetés

Friss hír a Huawei Android-rivális rendszeréről

|

Okostelefonokon, tableteken és számítógépeken nem fog futni a Harmony OS.

Hirdetés

Hirdetés

Emlékeznek még a kínai gyártó Hongmeng, majd később Harmony néven emlegetett mobil operációs rendszerére, amelyről azt követően kezdtek érkezni az egymásnak ellentmondó hírek, hogy az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma exporttilalmi listára helyezt a Huawei-t, amely így nem telepítheti új okostelefonjaira a Google alkalmazásokat.

Korábban azt hihettük, hogy a szankciók hatására erre a rendszerre fogja lecserélni a Huawei az Androidot, aztán jöttek az ezt cáfoló hírek, most pedig egy előadásában a Huawei fogyasztói szoftver üzletágának elnöke, Wang Chenglu azt mondta, hogy vállalata minden eszközére telepíti majd a szoftvert, kivéve az okostelefonokat, számítógépeket és tableteket, mind a Kínában, mind a világ más részen forgalomba hozott termékek esetében. Vagyis a mobilokon marad a jó öreg Android.

Mivel azonban a Google-appokat nem teheti fel új mobiljaira a cég, azokon (például a Mate 30-as sorozaton) a Huawei Mobile Services (HMS) appok futnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.