Hirdetés
. Hirdetés

Fujitsu Siemens: exkluzív mobilitás

|

A cég nagyképernyős, ultrakönnyű, UMTS chippel felszerelt noteszgépet és egy GPS-t, UMTS-t, wi-fit és Bluetooth-t tartalmazó PDA-t mutatott be.

Hirdetés

Poros Gábor ügyvezető igazgató rövid bemutatójában ismertette, hogy 2005-ben 163 ezer mobil termék kelt el a magyar piacon, ami az előző évhez képest 63 százalékos növekedést jelent. Az eladott számítógépek 37 százaléka mobil termék volt. Tavaly a Fujitsu Siemens Computers a második volt a teljes magyar notebook piacon, ami 95,7 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A cég 2006 első negyedévében megszerezte a piacvezető helyet 22,3 százalékos részesedéssel és 105 százalékos növekedéssel.

Ónody Csaba termékmenedzser két exkluzív terméket mutatott be. A Lifebook Q2010-es noteszgép ultrakönnyű, mindössze egy kilogrammot nyom. A noteszgép fedele fényes borítást kapott, így a termék mellé törlőkendőt is mellékelnek. A notebook 20 milliméter vastag, A4-es méretű, kijelzője 12,1 hüvelykes. Ez az első olyan noteszgép, melyben UMTS chipet építettek be, WLAN és Bluetooth kapcsolódással is felszerelték. A gépből pár ezer darabot terveznek gyártani, hiszen az exkluzív külső és technológiai tartalom mellé exkluzív ár is jár, az egymillió forintnál kezdődik.

A Pocket Loox T sorozat kéziszámítógépei az egyedüli olyan készülékek, amelyekbe beépítették a GPS-t, az UMTS-t, a Bluetooth 2.0-t és a wireless LAN-t. Ahhoz, hogy az UMTS (3G) telefont videohívásokhoz lehessen használni, két kamerát is építettek a készülékbe, amin egyébként Windows Mobile 5.0-ás operációs rendszer fut. A készülék augusztusban kerül a magyar piacra, ára nem haladja majd meg a 200 ezer forintot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.