Hirdetés
. Hirdetés

Games Developer Forum 2007

|

Magyarországon először látogathattuk meg a GDF-et, amelyen a többek között a Crytek fejlesztői is megjelentek.

Hirdetés

Szombat délelőtt 10 órakor a Sugár mozijának hatalmas termében újságírók, játékfejlesztők és érdeklődők gyűltek össze, a játékfejlesztő guruk pedig a hallgatóság elé tárták gondolataikat és műhelytitkaikat. Az IDG Hungary által rendezett előadássorozatra sokan kólával és pattogatott kukoricával ültünk be, elvégre mégiscsak moziban voltunk, és a szórakoztatóipar legnépszerűbb ágazatáról van szó...

Crytek goes Budapest!

Bár külföldi site-okon keresztül már kiszivárgott a hír, de Faruk Yerli, a Crytek egyik vezetője és alapítója (képünkön) ezen a rendezvényen jelentette be hivatalosan, hogy a Crysist fejlesztő cég nem akárhol alapít leányvállalatot, mint itt, Budapesten. A játékos társadalom a Cryteket alapító három török testvér, Cevat, Avni és Faruk Yerli nevét először a Far Cry kapcsán ismerhette meg, és már tűkön ülve várja, hogy a sokat halasztott FPS-csoda az év végén a boltokba kerüljön. A megjelenéssel kapcsolatos megerősítést egyébként szinte harapófogóval kellett kihúznunk a trióból, akik a konferencia szünetében egy külön sajtótájékoztatón válaszoltak az újságírók a Crysisszal kapcsolatos kérdéseire.

gdf6.jpg

A Crytek GDF-es jelenlétének ugyanakkor más magyar vonatkozása is van. A céghez felvett friss magyar munkatársat, Pócza Zoltánt azzal a feladattal bízták meg, hogy a játékban szereplő különféle vezethető járműveket megalkossa, és fizikai viselkedésüket lemodellezze. Pócza a GDF-en részletes előadást is tartott, amelynek során a legapróbb részletekig terjedő bemutatót tartott a mozi hatalmas vetítővásznán. A Crysisra váró rajongókat már most biztosíthatom róla, hogy a játék ezen részében sem fognak majd csalódni: az összes járművet valami olyan döbbenetes részletességgel és realizmussal lőhetik majd ronccsá a játékosok, amelyet eddig még semmilyen FPS-ben sem láttam.

Mitől kerek Hitman feje?

Na jó, erről nem esett szó, viszont az előadók között megszólalt Michael Bach Jensen is, aki a Kane & Lynch motorjának fejlesztésének kulisszatitkaiba avatott be minket. Az IO Interactive a Glacialt már évek óta fejleszti és tökéletesíti, a legutóbbi verziót a Hitman: Blood Moneyban láthattuk. A Kane & Lynch-ben természetesen a Glacialt még jobban tökéletesítik. A bemutatón Jensen a pályaszerkesztővel a szemünk előtt dobott össze egy szobát, és részletesen kielemezte, hogy mire kell ügyelnie egy fejlesztőcsapatnak, ha saját motort akar kidolgozni játékához.

Magyar fejlesztők

Természetesen kis hazánk tervezői is részt vettek a GDF-en. Bóza Lajos, a Black Hole Entertainment fejlesztője a játékdizájn születéséről beszélt az ötlettől a megvalósulásig. Nagymáthé Dénes, aki az Invictus Gamesnél dolgozik, az MMO-król beszélt, Varga Zoltán, a NeoCore Games fejlesztője pedig új RTS-üket, a King Arthurt mutatta be.

gdf3.jpg

Jövőre ugyanitt?

Az előadásokon nemcsak érdekes műhelytitkokba kaptunk betekintést, hanem abban is megerősítést nyertünk, hogy a játékpiac él és virul, illetve, hogy a médiumok közül talán ez igényli a legtöbb kreativitást a fejlesztőktől. A magyar játékpiac eladások tekintetében enyhén szólva sem nyújt kimagasló teljesítményt, viszont a játékfejlesztés terén egyáltalán nem kell panaszkodnunk...

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.