Hirdetés
. Hirdetés

Garázsból nemzeti emlékhely

|

Kalifornia állam után országos szinten is emlékhellyé nyilvánították a Hewlett-Packard szülői házát.

Hirdetés

Hivatalosan 1939. január 1-jén indította útjára Bill Hewlett és Dave Packard közös vállalkozásukat, a Hewlett-Packard Companyt, amelynek első székhelye egy Palo Altó-i garázs volt. A Stanford Egyetem posztgraduális hallgatói ugyan csak néhány évig használták a helyet, a kis sufni mégis mind a cég, mind az informatikában érdekeltek számára egyfajta szimbólummá nőtte ki magát. Ezt valószínűleg csak tovább erősíti az a nemrégiben nyilvánosságra hozott inormáció, miszerint a 2004-ben rendbe hozott épület szövettségi szinten is felkerült a nemzeti emlékhelyek listájára.

 

hpgarazs.jpg
A legújabb szövetségi emlékhely

 

A hírt közlő egyik forrás, a The Register informatikai bulvárlap említést tesz egy közelben álló másik aspiránsról is: a szomszédos Mountain View-ban található a Shockley Semiconductor Lab egykori telephelye. Ez a vállalkozás foglalkozott elsőként félvezetőgyártással a térségben az ötvenes évek közepén, így Mountain View-i lakosok büszkén titulálják településüket a Szilícium-völgy szülőhazájának. A gond csak annyi, hogy a teljesen elhagyatott, leromlott állapotú épület nem versenghet a gyönyörűen restaurált garázzsal - erről pedig a HP-nak már szövetségi papírja is van.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.