Hirdetés
. Hirdetés

Gartner: figyeljünk a felhőkre!

|

A szoftver, mint szolgáltatás alapú megoldások piaca várhatóan 18 százalékot növekszik idén.

Hirdetés

A Gartner elemzői szerint a gazdasági krízis ellenére dinamikus növekedést tudtak elérni idén a szoftver, mint szolgáltatás (SaaS) alapú technológiák, amelyek piaca a 2008-os 6,4 milliárd dollárról 7,5 milliárd dollárra nő várhatóan 2009 végére. Ez 17,7 százalékos növekedésnek felel meg, ami kiemelkedőnek számít az informatikai szektorban.

 

cloud.jpg


Sőt a kutatóintézet előrejelzése alapján a dinamikus piacbővülés nem lassul le, és szép jövő elé néznek a mostanság gombanód szaporodó havidíjas szolgáltatások, amelyeknek a tortája 2013-ra elérheti a 14 milliárd dollárt. "A SaaS technológiák adoptálása továbbra is nőni fog, és egyre több nagy cég fog áttérni a szoftver, mint szolgáltatás alapú megoldásokra" - vélte Sharon Mertz, a Gartner vezető kutatója.

A havidíjas szolgáltatások ugyanis meglehetősen csábítóak, mivel kis cégek beruházás nélkül juthatnak azokhoz a szoftverekhez, amelyek eddig csak a nagyvállalatok számára voltak elérhetőek. Utóbbiak pedig költségcsökkentési okokból térnek át egyre többen a cloud megoldásokra, hiszen így megspórolhatják a saját szerver fenntartási és az üzemeltetéshez szükséges munkaerő költségét.

A növekedés fő mozgatórugója a tartalomkezelést, kommunikációt és a csoportmunkát megvalósító szolgáltatások, amelyek 2008-hoz hasonlóan idén is a legnépszerűbb cloud alapú megoldások voltak (2,5 milliárd dollár). Őket követik a havidíjas ügyfélkapcsolat-menedzsment szolgáltatások (2,2 milliárd), valamint az integrált ügyviteli (1,2 milliárd) és az ellátásilánc-kezelési (0,8 milliárd) rendszerek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.