Hirdetés
. Hirdetés

Gartner: Tovább nő az IT-költés

|

A Gartner elemzése szerint a cégek informatikai költése az eurozóna krízishelyzete, az Egyesült Államok vártnál gyengébb teljesítménye és a kínai növekedés lassulása ellenére is három százalékos növekedést mutat az idén.

Hirdetés

A Gartner hétfőn kiadott elemzése szerint a nemzetközi informatikai költés a negatív hatások – az eurozónában tapasztalható krízishelyzet, az Egyesült Államok gazdaságának vártnál gyengébb teljesítménye és a kínai GDP-növekedés lassulása – ellenére is a vártnál nagyobb mértékben, három százalékkal 3,6 billió dollárra nőhet az idei évben. Az elemzőcég korábbi előrejelzésében még csak 2,5 százalékos növekedéssel számolt.

A Gartner szerint az IT-költés növekedése továbbra is feltűnően „erőtlen”: különösen a globális gazdasági válságot megelőző évekhez képest (2007-ben például 8 százalékos erősödést regisztráltak). A technológiai cégek számára elsősorban a publikus felhőszolgáltatások iránti kereslet jelenthet komolyabb üzleti lehetőséget. A public cloud piac már az idén 109 milliárd dolláros üzletté nőheti ki magát (ez éves szinten 19 százalékos növekedést jelentene); 2016-ra pedig a 207 milliárd dollárt is elérhetik a szegmens bevételei.

„Annak ellenére, hogy a globális gazdaságnak továbbra is komoly kihívásokkal kell szembenéznie – mint az eurozóna válsága, az Egyesült Államok talpra állításának nehézségei, vagy a kínai növekedés lassulása – a kilátások végre stabilizálódtak- írta közleményében Richard Gordon, a Gartner kutatásért felelős alelnöke.

Az elemzőcég előrejelzés szerint 2012-ben a hardverköltés 3,4 százalékkal 420 milliárd, az üzleti szoftverek piaca pedig 4,3 százalékkal 281 milliárd dollárra nőhet. Az informatikai szolgáltatások szegmense várhatóan 2,3 százalékos erősödés mellett 864 milliárd dollárt forgalmaz majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.