Hirdetés
. Hirdetés

Gates: Tablet PC-t minden tanulónak!

|

Bill Gates talán egy kicsit túlságosan is lelkes. Egyik legutóbbi kijelentése szerint a tablet PC-k hamarosan leválthatják az iskolai füzeteket és tankönyveket.

Hirdetés

"Mindannyian láthatjuk, hogy az idők során a "tintás" bevitel, vagy a beszédfelismerés lassan ugyanolyan fontossá vált, mint a billentyűzet. Leváltani nem fogják, de ugyanolyan fontosak." - mondta a Microsoft elnöke egy sajtótájékoztatón.

"Hamarosan eljön az a nap, amikor minden iskolás diák ahelyett, hogy cipelné táskájában a könyveket és füzeteket, egyszerűen csak előkapja a tablet PC-jét, és az automatikusan rácsatlakozik a vezetéknélküli internetre." - folytatta. "A tanár pedig személyre szabhatja az anyagot, kikérdezheti a tanulókat, akik a feladatokat bárhová magukkal vihetik, akárhol megoldhatják őket. A lehetőségek tárháza sokkal nagyobb."

A tablet PC egy olyan technológia, amelynek sikerében Gates már évek óta hisz. Az első, 2001-es Comdex kiállításon történt bemutató során elmondta, hogy "ez egy virtuális határok nélküli PC, ami véleményem szerint öt éven belül a PC legnépszerűbb formájává válik Amerikában."

Az első tablet PC-k 2002-ben kerültek piacra, ám azóta sem sikerült betörniük a hétköznapi életbe. A technológia most egy újabb esélyt kapott az Origami Projekt keretén belül. Az UMPC egy, a tablet PC és a PDA közötti méretű, Windows XP operációs rendszerrel rendelkező hordozható eszköz, amelyet több nagyobb hardvergyártó is piacra dob hamarosan. Áruk azonban egyelőre túl magas.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.