Hirdetés
. Hirdetés

Gigantikus emeletes adatközpont épül Indiában

|

Az IBM tervezte meg és a felépítésében is segít annak a 84 ezer négyzetméteres adatközpontnak, amely a legnagyobb kapacitású ilyen létesítmény lesz Indiában, s a világon is az elsők közé fog tartozni.

Hirdetés

A megrendelő az indiai Tulip Telecom cég, amely ügyfelei számára többek között tárhely- és informatikai infrastruktúraszolgáltatásokat nyújt, amihez az IBM rendszereit használja. A hatalmas adatközpontok létesítése mostanában nem szokatlan, de a mostani, Bangaloreba tervezett beruházás különleges, ez ugyanis emeletes felépítésű.

A legtöbb korszerű adatközpontot igyekeznek kivinni a városokból, s ott építik fel őket, ahol megfelelő (akár több hektár) hely áll rendelkezésre ahhoz, hogy egyetlen szinten helyezhessék el a berendezéseket. Ez a megközelítés azonban nem működik Indiában, ahol megfelelő földterületek csak igen szűkösen vannak. „Itt a földterület, az elegendő tér a prémium. A jó minőségű építési terület és a megfelelő elhelyezkedés, itt drága” – mondta Steve Sams, az ilyen létesítményekért globálisan felelős IBM-alelnök. Ezért aztán az új adatközpontban sem széltében, hanem felfelé építkeznek, s összesen négy ötemeletes épületet húznak fel, amelyekben több adatközpontot helyeznek el.

Az egész létesítmény 100 megawatt elektromos energiát fogyaszthat, amivel a legnagyobbak között lesz a világon. A központ olyan helyen épült (egy tavaly tavasszal építeni kezdett ipari parkban), amely India elektromossággal egyik legbiztonságosabban ellátott pontja, mert az ellátórendszer két hálózathoz is csatlakozik. A telep többszintű biztonsági rendszert kapott, beleértve az intelligens kamerarendszert 1500 kamerával, amelyek végigkísérik a látogatókat a létesítményben.

Az adatközponti szolgáltatások iránti kereslet a következő négy évben meg fog duplázódni a Gartner szerint. A forgalom az idei 609 millió dollárról 1,3 milliárdra emelkedik 2016-ra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.