Hirdetés
. Hirdetés

Globális mobiltárca a Mastercardtól

|

Lehúzás helyett csak közelítés - átalakul a mindennapi elektronikus fizetés.

Hirdetés

Magyar idő szerint ma hajnalban jelentette be a MasterCard kártyatársaság új, több szempontból is nyitott üzleti modellen alapuló szolgáltatásának bevezetését. A kártyacég azt ígéri, hogy az új megoldásban egyesíti a bolti, a mobilos és az internetes fizetéseket. A PayPass Tárca (PayPass Wallet Services) néven bemutatkozó rendszer nem csupán MasterCard vagy Maestro, de más típusú pl. Visa, Amex fizetési kártyákat is elfogad majd és integrálni képes más létező vagy majd a jövőben létrejövő mobiltárcákat is.

A PayPass Tárca kihasználja az okostelefonokban egyre inkább elterjedő NFC technológiában rejlő lehetőségeket. A Near-Field Communication szabvány révén kvázi mobiltelefonnal is lehet majd fizetni a bolti terminálokban, vagyis fizikailag nem is kell magunkkal vinni bankkártyá(i)nkat.

Amint azt Hemberger András, a MasterCard üzleti vezetője elmondta a PayPass Tárca valójában egy fizetési keretrendszer, amibe a jelenleg elképzelhető legnagyobb szabadsággal csatlakozhatnak a felhasználók, partnerek, szolgáltatók, bankok és kereskedők. A rendszer alapvetően ebben; nyíltságában különbözik a többi pénzügyi szolgáltató (Via, Google, PayPal) megoldásától. Harmadik fél számára is lehetővé teszi használatát: akár a MasterCard saját szolgáltatásának, akár csak az API igénybevételének révén.

mastercard paypass tárca
mastercard paypass tárca
A nyitott rendszer képes lehet megvalósítani azt az elképzelést, hogy a felhasználó számtalan bankkártya, pontgyűjtő és más fizetési plasztik helyett egyetlen eszközzel fizethessen az interneten, a mobiltelefonján vagy akár az áruházban. A MasterCard a PayPass Tárca szolgáltatásához új elfogadói rendszert is épít, melynek alapja a ma már világszerte közel félmillió, a kártyát csupán közelítésre elfogadó PayPass hálózat illetve a MasterCard és a Maestro kártyák internetes jelenléte. Az American Airlines légitársaság és a Barnes & Noble webáruház elsőként helyezik el a PayPass Online elfogadást jelző gombot a fizetési weboldalukon, az American Airlines pedig mobil alkalmazásába is integrálja a PayPass Tárcát - hangzott el a kártyatársaság sajtótájékoztatóján.

A szolgáltatás elsőként az internetes fizetési szolgáltatással indul 2012 harmadik negyedévében az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és Nagy-Britanniában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.