Hirdetés
. Hirdetés

Gmail-tiltásról vitázik Oroszország

|

A titkosszolgálat szerint a Gmail és a Skype veszélyt jelent Oroszország biztonságára.

Hirdetés

Az Orosz Föderációs Biztonsági Ügynökség (Federal Security Service - FSB) vezetője szerint az országban be kéne tiltani a Gmail, a Skype, a Hotmail és más olyan webes e-mail szolgáltatásokat, amelyek titkosított adatkapcsolatot használnak. "E megoldások kontrollálatlan használata jelentős veszélyt jelent Oroszország biztonságára" - nyilatkozta az ITAR-TASS hírügynökségnek Alexander Andreyechkin, az FSB képviselője, aki ezen ok miatt azt szeretné elérni, hogy a Google és a Microsoft hagyjon fel a titkosítási eljárásával.

 

 



Később Dmitry Peskov, Vladimir Putyin sajtótitkára egy újságírói kérdése elmondta, hogy ezen véleményt az elnöki hivatal nem osztja, Andreyechkin ugyanis túllépte a hatáskörét, azaz csupán a magánvéleményéről van szó. Az ügyben később Igor Shchyogolev, az orosz Kommunikációs Minisztérium vezetője is megszólalt, akinek az elmondása alapján Oroszország nem kívánja betiltani a fent megnevezett külföldi szolgáltatásokat, csupán a szabályozásukkal kapcsolatban van vita a kormányzaton belül.

A Moscow Times tudósítása szerint később a kormányzati nyomás hatására az FSB meghátrált."Nincs erről szó, a modern technológiák fejlődése egy természetes folyamat, amelyet támogatnunk kell, s nem korlátoznunk" - nyilatkozta a szervezet szóvivője.

A lap információi szerint a kormányzat mindettől függetlenül dolgozik egy törvényjavaslaton, amely a nyilvános hálózatokon való Skype, Gmail és Hotmail használatot szabályozná. A Moscow Times cikke alapján a Google és a Microsoft egyaránt nyitott az orosz biztonsági szolgálattal való együttműködésre.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.