Hirdetés
. Hirdetés

Google: egyre kevesebb vezeték

|

A Google és az Earthlink egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy San Francisco-ban Wi-Fi vezeték nélküli LAN hálózatot üzemeltessen.

Hirdetés

A Telekommunikációs és Információs Rendszerek Hivatala (DTIS) olyan tervet választott ki, ami értelmében a Google és az Earthlink üzemeltethetne egy ingyenes Wi-Fi hálózatot városszerte - erősítette meg a hírt San Francisco kommunikációs hivatalának szóvivője. A DTIS már meg is kezdte a szerződés részleteinek megtárgyalását a tervvel kapcsolatban a két céggel.

Habár a Goggle és az Earthlink ajánlata bizonyult a legjobbnak a hat ajánlattevő cég közül, a DTIS bármikor megszakíthatja a tárgyalásokat, és elkezdhet a második legjobb ajánlatot tevő vállalattal - mondta a hivatal. A két cég terve szerint decembertől a városban nagy sebességű vezeték nélküli Internet hozzáféréshez juthatnak majd a lakók szabadtéren bárhol, illetve az épületek nagy részében is. A Google és az Earthlink azt is elmondta, hogy kifizetnék a hálózat költségeit, és felelnek majd az építéséért is.

A terv két Internet szolgáltatást tartalmaz, az egyik egy ingyenes, reklámokból finanszírozott szolgáltatás a Google-től, illetve egy fizetős az Earthlink-től, ami gyorsabb szörfözést tesz majd lehetővé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.