Hirdetés
. Hirdetés

Green IT konferencia másodszor

|

A PC World magazin Green IT címmel 2009. szeptember 30-án konferenciát rendez IT-környezetvédelem témában.

Hirdetés

A gazdasági válság hatására számos vállalat felismerte, hogy nem érdemes halogatni a környezetkímélő megoldások bevezetését. A legnagyobb világcégek mellett ma már a kkv-szektor mindennapjaiba is beépülő „Green IT” koncepció megvalósulásával nemcsak a környezetre gyakorolt káros hatások csökkenthetők, de jelentős költségmegtakarítás is elérhető. A legnagyobb világcégek újragondolják az irodai környezet, a gyártás és az értékesítés folyamán felmerülő költségeiket, s a „zöld” koncepciók mentén szervezik újra működésüket. A becslések szerint a megtakarítás sokszor akár 30-40 százalékos működési költség-csökkentést, megtakarítást eredményez.

A zöldülő gondolkodás beépülve a mindennapi folyamatokba komoly előrelépést hozott az energiatakarékosság és facility menedzsment, az újrahasznosítás, a papírmentes iroda, az optimalizált adattárolási, dokumentumkezelési megoldások területén, s nagyban megváltoztatta a globális vállalatok kommunikációs és cégkultúráját is.

A tavaly elsőként megrendezett konferencia idei előadói nem csupán a főbb trendeket mutatják be, hanem már működő megoldásokból adnak ízelítőt a konferencia résztvevői számára. A rendezvény immár hagyományosan ülteti egy asztalhoz a kormányzati oldalt, a gazdasági szereplőket és a szakértőket, együttgondolkodásra késztetve ezzel az egész informatikai szektort.

Fő téma: Pénzt hozhat a zöld-gondolkodás. Környezetkímélő vállalati megoldások, takarékosság és környezetvédelem. Az aktuális témák közül nagy érdeklődésre tarthat számot a Zöld Iroda témaköre, az energiatakarékosság és az informatikai tevékenységek kapcsán keletkező hulladék újrahasznosításának kérdései. Az idei konferencián is szó esik majd a távmunka új lehetőségeiről, valamint kiemelt szerepet kapott a zöld-iroda feltételeit megteremtő intelligens épület automatizálás témája is.

A konferenciának külön aktualitást ad az a szeptembertől életbelépő EU szabályozás, amely kitiltja az elavult világítástechnikai megoldásokat a boltokból, ezzel hatalmas lépést téve az energiatakarékosabb megoldások elterjesztése, illetve az európai Co2 kibocsátás csökkentés felé.

A Green IT konferencia a válságból való kilábalásra is kínál konkrét megoldásokat, előadóink többsége ugyanis gyakorlati példákon keresztül mutatja be, hogy a környezettudatos gondolkodással miként képes egy vállalat kiadásain csökkenteni?

A konferenciára még kedvezményesen lehet jelentkezni a PC World olvasóinak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.