Hirdetés
. Hirdetés

GS1 szabványmegoldások az eHealth-ben

|

A GS1 Healthcare a GS1-szabványok egészségügyi alkalmazóit tömörítő csoportként 2005-ben alakult. Tagjai az egészségügyben érdekelt gyártók, forgalmazók, nagy- és kiskereskedők, a különböző szakmai szövetségek és hatósági szervezetek, valamint a kórházak képviselői, illetve a GS1 tagszervezetek szakemberei.

Hirdetés

A GS1 Healthcare célja, hogy semleges fórumot biztosítson az egészségügyi szektorban tevékenykedő piaci szereplőknek, a közintézményeknek, valamint a hatóságoknak, emellett vezető szerepet játsszon a globális szabványok alkalmazásba vételének elősegítésében, azok továbbfejlesztésében, nem utolsósorban egy tökéletesített európai betegbiztonsági környezet létrehozásában és támogatásában.

A GS1 Szabványrendszer globális és egységes megoldást nyújt számos szektor közt (élelmiszeripar, logisztika stb.) az egészségügynek is. A rendszer alapját képező GS1 Azonosító Kulcsok lehetővé teszik a termékek, személyek, eszközök, dokumentumok és helyek globálisan egyedi azonosítását, támogatva a betegkezelést és az eszközök nyomon követésének rendszerét. A beteg elektronikus kórlapjában (EHR, Electronic Health Record) strukturált szabványos módon rögzíthetők a beteg kezelésére szolgáló gyógyszerek, orvostechnikai eszközök, az egészségügyi személyzet, az ellátás helye stb.

A szükséges adatokat a GS1 szabványos adathordozókról (vonalkód, 2D kód, RFID-címke) olvassák le és továbbítják strukturált módon (GS1 XML-szabvány segítségével) az elektronikus kórlapba.

A GS1 Szabványrendszer előnye, hogy elemei egymástól függetlenül és egymásra épülve is alkalmazhatók a felhasználók igényei szerint. A szabványmegoldások átjárhatóságot nyújtanak a különböző iparági, üzleti szereplők között, biztosítva így az „üzleti élet közös nyelvét”.

Az automatikus és elektronikus folyamatokat biztosító GS1 szabványelemek integrált alkalmazása lehetővé teszi a betegek biztonságos kezelését és az egészségügyi ellátási lánc egészének és minden szereplőjének hatékonyabb működését.

További információ a GS1 egészségügyi tevékenységéről:  http://www.gs1hu.org/healthcare

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.