Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsabb a Google keresés

|

Négy és tíz másodperccel gyorsabban töltődnek majd be a weboldalak, miután a Google kereső Instant Pages-nek nevezett jellemzője mindenki számára elérhetővé válik.

Hirdetés

A weben is közvetített San Franciscó-i eseményen Amit Singhai, a Google fejlesztője ismertette az Instant Pages nevű új kiegészítőt. Számításaik szerint az új kiegészítő négy-tíz másodperccel rövidebbé teszi a keresést.

Az Instant Pages annyit tesz, hogy előre betölti azokat a weboldalakat a keresési találatok közül, melyeket becsléseik szerint nagyobb valószínűséggel nyitnak meg majd a felhasználók. Első körben csupán az első találat töltődik be a háttérben. A Google szerint egy weboldal átlagosan öt másodperc alatt jelenik meg, de az új kiegészítőnek köszönhetően ez az idő másodperc töredékére rövidül.

A gyors keresési lehetőséget a Google Chrome felhasználói tudják majd kipróbálni elsőként, a következő beta Chrome-ban már alapból benne lesz ez a kiegészítő. Az Instant Pages az elkövetkező hetekben mobil eszközökön is elérhető lesz.

A Google folyamatosan dolgozik kereső motorjának jobbításán. Egy évvel korábban mutatta be például az új webindexelő megoldását, a Caffeine-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.