Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsabb fizetés a Praktikerben

|

Új kasszarendszert állított üzembe a Praktiker. A barkácsáruház szerint ezután gyorsabban lehet majd haladni a pénztáraknál.

Hirdetés

Az érintőképernyős kasszák gyorsabb kiszolgálást és többletfunkciókat ígérnek. A rendszer különlegessége, hogy a szkennelt áru képét is megjeleníti, ezzel is további biztonságot és ellenőrzési lehetőséget adva a pénztárosnak. Ezt a megoldást egy IBM fejlesztésű szoftver támogatja, s Magyarországon elsőként a Praktiker alkalmazza. A pénztárgép olyan processzorral és memóriával rendelkezik, amely gyors tranzakció-sebességet biztosít. Az alkalmazott nyomtató egyike a leggyorsabbaknak a világon, az adatokat nem kontrollszalagra, hanem memóriakártyára menti. Az érintőkijelző előnye, hogy pontos és kevés kalibrálást igényel. A magyar leányvállalat új kasszarendszeréhez a győri Szintézis Zrt. végzett programfejlesztéseket.

A beruházás 150 millió forintba került, ennek során a Praktiker a legújabb IBM-technológiára cserélte teljes kasszarendszerét. A fejlesztések keretében megújult a Praktiker honlapja is, elindult az internetes vásárlás és a jövőben infoterminálok segítik a vásárlókat az áruházakban.

A Praktiker évente mintegy ötmillió pénzügyi tranzakciót bonyolít le a magyarországi áruházaiban, a vásárlók 70 százaléka kér áfás számlát a pénztáraknál. A korábbi kasszagépek 8-10 éves konstrukciók voltak. A Praktiker az IBM Magyarországgal együttműködve 130 pénztárgépet és hőnyomtatót, illetve huszonegy új kasszaszervert szerzett be és helyezett működésbe az elmúlt hetekben. A Praktiker kaposvári és vecsési üzletegységekben is ezek fognak dolgozni.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.