Hirdetés
. Hirdetés

Gyorsan fejlődő cégek toplistája

|

Tizenegy magyar cég szerepel a Deloitte Közép-Európai Technology Fast 50 verseny nyertesei között.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között adták át a Deloitte Közép-Európai Technology Fast 50 verseny díjait Budapesten. A megnyitón Karli Péter, a Deloitte Zrt. Pénzügyi Tanácsadás üzletágának igazgatója elmondta: az évente összeállított listának nem titkolt célja, hogy a jól teljesítő cégeknek publicitást biztosítsanak, és ezzel piaci előnyhöz jussanak.

Az 50-es listán a legjobb két helyezést elérő cég az Assocom Kft. és az Aitia International Zrt.. A hatodik helyezett Assocom az elmúlt öt évben 1605 százalékos növekedést regisztrált. A Computerworld kérdésére válaszolva Baranyák Zoltán, a IBM mid-range termékek (szoftver, hardver egyéb megoldások) forgalmazásával foglalkozó cég ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy nem csak az IBM, hanem ügyfeleik is komoly parnerként számíthatnak rájuk. Az ötfős vállalkozás 2004-ben és 2005-ben a Rising Star kategória régió győztese lett. Az ügyvezető igazgató szerint a díj - amellett, hogy értékes publicitást biztosít a cégnek - a kollégákat is motiválja, akikből a közeljövőben egyre több lesz.

A kilencedik helyezett, a mesterséges intelligencia megoldásairól közismert Aitia 1319 százalékos növekedést produkált. A lista első helyezettje, a lengyel Blue Media Sp. Idén újra megnyerte ezt a versenyt, 11226 százalékos növekedéssel. A második ugyancsak egy lengyel cég, a Travelplanet.pl 4798 százalékos bővüléssel, harmadik a bolgár Universal K 2900 százalékos eredménnyel.

Az első ötven cég közé 11 magyar formáció került be. A tizennegyedik az Adverticum Zrt. 862 százalékos bővüléssel, tizenhetedik a Solvo Biotechnology 694 százalékos bővüléssel, tizennyolcadik az Xapt Hungary 567 százalékkal, huszadik a CVO Group 521 százalékkal.

A győztesek kiválasztása a 2002-2006-os időszakra jellemző százalékos árbevétel alapján történik. A részvételhez a TEchnology Fast 50 pályázóknak a következő feltételeknek kell eleget tenniük: legalább 50 ezer euró működési árbevétel 2002-ben, közép-európai székhellyel kell rendelkezniük, valamint egy olyan saját tulajdonú technológiával, amely jelentős részben hozzájárul a fenti eredményekhez.

deloitte_helyezes.jpg

A Rising Star kategóriában is van két magyar cég. Ide azok kerülnek, be, amelyek kiemelkedő sikereket értek el, ám ahhoz nincsenek elég régóta a piacon, hogy a Technology Fast 50 listába bekerüljenek. A két cég az Alerant Infornation Technology (195 százalék) és a BCS Business Consulting Services Kft. (146 százalék).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.