Hirdetés
. Hirdetés

Gyorssáv üzleti alkalmazásoknak

|

Alkalmazásszintű felügyelettel és rugalmasan konfigurálható sávszélességgel teszik hosszú távon értékállóvá az irodai vezeték nélküli hálózatot az Avaya WLAN 9100 hozzáférési pontjai.

Hirdetés

Faljuk a sávszélességet

A szélessávú vezetékes hálózatok teljesítményét és kiszámíthatóságát adják a vállalatoknak az Avaya Wireless LAN 9100 Access Point termékcsaládját alkotó hozzáférési pontok. Segítségükkel a kevesebb informatikust foglalkoztató középvállalatok is professzionális színvonalú vezeték nélküli hálózatot építhetnek, amely nagy sávszélességet és elsőbbséget biztosít az üzleti alkalmazásoknak, költséghatékonyan telepíthető és méretezhető, ezért értékét hosszú távon is megőrzi.

 

Robusztus, mégis egyszerűen kezelhető menedzsment-funkcióinak köszönhetően a WLAN 9100 alkalmazásszintű rálátást és kontrollt ad a hálózati forgalom felett. A vállalatok így mindig gyors válaszidőket garantáló, nagy sávszélességet biztosíthatnak az üzleti alkalmazásoknak, a munkavállalók „sávszélességfaló”, személyes applikációi nem lassíthatják le a vezeték nélküli hálózatot. A WLAN 9100 hozzáférési pontok több mint 1300 alkalmazást ismernek fel, ezért az alkalmazások közvetlenül a hálózat peremén letilthatók, illetve a szolgáltatási szintek (QoS) is ugyanitt rendelhetők hozzájuk, ami csökkenti a hálózat terhelését, és előnyt biztosít a preferált forgalomnak.

Szoftveresen programozható rádióadóival a WLAN 9100 sorozat a vezeték nélküli hálózat frekvenciaspektrumának igény szerinti konfigurálását és optimalizálását is lehetővé teszi. Más gyártók általában rögzítik az adók frekvenciabeállításait – szinte minden 802.11ac hozzáférési pont esetében az egyik adót 5 GHz-re, a másikat 2,4 GHz-re állítják. Az Avaya WLAN 9100-as adóit a vállalatok igény szerint programozhatják, ha a hálózaton például minden kliens 2,4 GHz-es sávon működik, akkor mindkét rádiót erre állíthatják. Ugyanakkor a rádiók egyidejűleg futhatnak 5 GHz-es beállítással is, mely egy „jövőbiztos” funkció a felhasználóknak is. A klienskörnyezet változásával ezek a beállítások is változtathatók, így akár 70 százalékkal nagyobb, 2,6 Gbps sávszélesség is elérhető.

Egyszerűbb menedzselni...

Az Avaya WLAN Orchestration System (WOS) eszközeivel az adminisztrátorok a tervezéstől a konfiguráláson és felügyeleten át az optimalizálásig teljes körűen menedzselhetik a WLAN 9100-as infrastruktúrát. A házon belül telepíthető rendszer mellett az Avaya felhőalapú menedzsment megoldást is kínál. A WLAN 9100 Cloud különösen a kevesebb informatikust foglalkoztató középvállalatoknál könnyítheti meg és gyorsíthatja fel a vezeték nélküli hálózat bevezetését és működtetését.

Szervesen integrálható a WLAN 9100 hozzáférési pontokkal az Avaya Identity Engines megoldása is, amely részletes rálátást ad a hálózatra csatlakozó eszközökre és felhasználókra. Az Identity Engines segítségével az adminisztrátorok meghatározhatják, hogy milyen eszközöket engednek be a hálózatba, csoportokba sorolhatják őket, és szabályokat állíthatnak fel számukra. Előírhatják többek között, hogy a vállalat vendégei és a saját digitális eszközeiket használó alkalmazottak milyen eszközzel léphetnek be az irodai hálózatba, és azon milyen alkalmazásokat érhetnek el.

Az Avaya ingyenes Wi-Fi Designer alkalmazásával pedig egész könnyen megtervezhető a Wi-Fi hálózat a cégnél. Egy alaprajzon elhelyezhetjük az AP-kat (akár Avaya AP cikkszám szerint is) és lefedettséget, heat map-et számolhatunk, vagy már működő rendszerből kérhetünk le tényleges adatokat a megjelenítéshez.

 

...kiépíteni és méretezni a hálózatot

Ugyanazt a Fabric Connect technológiát építette be az Avaya a WLAN 9100-as termékcsaládba, amely a 2014-es téli olimpiai játékok hálózatát is működtette Szocsiban. Az érintés nélkül hozzárendelhető (zero touch provisioning) hozzáférési pontok a vezeték nélküli hálózat bevezetését, bővítését és a szolgáltatások átkonfigurálását is rendkívül felgyorsítja. A kétrétegű architektúrára épülő WLAN 9100-as modellek ehhez mindent tartalmaznak, beleértve a kontrollert is, annak minden funkciójával az alkalmazásfelügyelettől a hálózati forgalom védelmén, szűrésén és elemzésén át a szolgáltatási szintek beállításáig. Miután nincs szükség külön kontrollerre, az nem válhat szűk keresztmetszetté, a vezeték nélküli hálózat gyenge pontjává sem.

Belső és külső hozzáférési pontok széles palettájáról választhatnak a vállalatok az Avaya WLAN 9100-as termékcsaládjában.

A két- és négyadós változatban, 2x2 és 3x3 MIMO opciókkal elérhető, 802.11n és 802.11ac szabványú, beltéri AP-k mellett a portfólióban kültéri és ipari környezetben is használható hozzáférési pontok, valamint külső antennák is találhatók.

A vállalatok megtehetik, hogy indulásképp 802.11n technológiás hozzáférési pontot vásárolnak, majd amikor az igények ezt megkövetelik, egyszerű licencbővítéssel gigabites átviteli sebességet adó 802.11ac technológiára váltanak. Nem kell szerelőt hívni a WLAN 9100-as AP-khez, így a vezeték nélküli hálózat méretezése olcsóbb és gyorsabb is.

Érdekli a WiFi hálózata, érdekli az Avaya Access Point?
Kattintson és tesztelheti: http://www.avayacenter.net/

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.