Hirdetés
. Hirdetés

Ha szombat, akkor kábellopás

|

Egy héttel a kábeltolvajok akciója után ismét megszűnt a Magyar Telekom szolgáltatása Nagykanizsa környékén.

Hirdetés

A tolvajok a város északi részén, az M7-es autópálya mellett egy aknában lévő kapcsolószekrényt feszítettek fel szombat este 7 óra körül. Elvágták és elvitték az optikai- és a rézkábelt, emiatt 1600 előfizetőnél megszűnt a vezetékes telefon- és internetszolgáltatás, valamint rövid időre nagyobb területről is lehetetlenné váltak a külföldi hívások - közölte a Magyar Telekom sajtóosztálya vasárnap az MTI-vel.

A társaság szakemberei 10 órás munkával, vasárnap hajnali 5 órára tudták helyreállítani az összeköttetést Nagykanizsa északi részén és több környékbeli településen. Az ismeretlen tolvajok ugyanott, csaknem órára pontosan ugyanakkor rongálták meg a távközlési infrastruktúrát, mint éppen egy héttel korábban. Akkor mintegy 150 méternyi kábelt tulajdonítottak el.

A bűncselekmény miatt a múlt héten több mint 20 órán át kétezer előfizetőnél szünetelt a dél-zalai város északi területén és környéken a vezetékes telefon- és internetkapcsolat. A rendőrség akkor közérdekű üzem működésének megzavarása miatt már indított nyomozást az ismeretlen tettesek felderítésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.