Hirdetés
. Hirdetés

Hackerek az Apple boltjában

|

Feltörték néhány iTunes felhasználó fiókját, hogy a nevükben könyveket vásároljanak.

Hirdetés

A hétvégén érdekes jelenségre lehettek figyelmesek azok, akik meglátogatták az amerikai iTunes App Store ebook szekcióját. Történt ugyanis, hogy egy eddig ismeretlen szerző - That Nguyen - hirtelen hatalmas népszerűségre tett szert, s így az eladási lista top 50 könyve közé 42 művének sikerült beférkőznie. Többek között olyan veretes című olvasmányoknak, mint a "7 Vien Ngoc Rong P2" és a "Conan 13".

 

 



Az esettel kapcsolatban sajnálatos tényező, hogy ezt Nguyen nem nyelvi leleményességével, vagy remek történetszövésével érte el, hanem csalással. A könyvet ugyanis nem az iTunes felhasználók vásárolták meg, hanem többségében azok a hackerek, akik a profil tulajdonosának felhasználónevét és jelszavát megszerezve képesek voltak így tisztára mosni az ellopott pénzt. Nem kis összegről van szó, hiszen több beszámoló alapján felhasználóként nem volt ritka a 600 ezer dollár feletti költés. S ráadásul, ha abból indulunk ki, hogy a könyveknek sikerült beférniük a top50 kötet közé, akkor összességében hatalmas summáról beszélhetünk, amely a - valószínűleg kamu - That Nguyen fejlesztő mögötti bűnözői csoportokhoz vándorolt. Sőt a hackerek e mellett mindent megtettek azért, hogy kihasználják a könyvek hirtelen "sikerét". A felhasználók nevében pozitív értékeléseket adtak, hogy így összeönözzék az iTunes többi vásárolóját a megvételre.

Az Apple eddig nem kívánta kommentálni az esetet, ám jelzés értékű, hogy mára eltávolították az érintett köteteket az iTunes App Store felületéről. Mindemellett az iTunes felhasználóinak ajánlott megváltoztatniuk a jelszavukat, nehogy akaratukon kívül több száz dollárt költsenek el az Apple boltjában.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.