Hirdetés
. Hirdetés

Hackerek zsarolják az Xbox-játékosokat

|

Játékban vesztes hackerek a valóságban vágnak vissza az Xbox játékosoknak. 20 dollárért ráadásul bárkinek az internet-hozzáférését megbénítják.

Hirdetés

Mostanság alaposan nézzék meg az Xbox játékosok, hogy kivel játszanak az interneten keresztül, mert egy győzelem ára igen borsos lehet. A BBC értesülései szerint ugyanis az elmúlt hetekben megszaporodtak az Xbox Live fiókok elleni Deniel of Service (Dos) támadások, amit a játékban vesztes, bosszúéhes hackerek követnek el.

A támadók azt használják ki, hogy a konzolok is egy IP-címmel kapcsolódnak a netre, amelyre rászabadítják a korábban uralmuk alá vont zombi gépeket. Akik pedig folyamatos kérésekkel teljesen megbénítják az internet-szolgáltatást. A kárvallott felhasználó pedig nem csak a netes Xbox játékból szorul ki így, de az internet elérésének is búcsút mondhat. S ez már nem játék.

 

 

xboxhack.jpg


Ezen felül aggasztó lehet az is, hogy már nem csak a bosszúvágy szolgál motivációként, hanem a pénzszerzés is. A hackerek ugyanis a mélyebb-informatikai tudással nem rendelkező felhasználóknak is segítenek, hogy ők is megbénítsák legyőzőjük internet-kapcsolatát. Szolgálataikért - a BBC információ szerint - csupán 20 dollárt kérnek. Cserébe elérhetővé teszik azt a programot, amely a Dos támadást elvégzi az Xbox Live hálózaton belül.

"Vizsgálatot indítottunk, s elemezzük azt a programot, amellyel a támadók képesek más játékosok internet-kapcsolatát megbénítani" - nyilatkozta a Microsoft szóvivője az Ars Technica kérdésére. Aki tanácsként még azt ajánlotta a károsult Xbox játékosoknak, hogy vegyék fel a kapcsolatot az internetszolgáltatójukkal, egy új IP-cím igényléséhez. A Microsoft egyébként minden elcsípett hackert kitilt az Xbox Live szolgáltatásából, akik persze egy új profillal bármikor visszaszivároghatnak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.